Renkler konusunda yapılmış olan birçok deney ve çalışma, renklerin kişiler üzerinde olumlu ya da olumsuz etkilere sahip olduğunu göstermiştir. Renkler insanlar üzerindeki psikolojik etkisi yanı sıra mekânların fiziksel özellikleri üzerinde de etkilidir.

İç mimar, projelerinin tamamını ayrıntılı bir şekilde değerlendirir. Mekânın tasarımında yer alacak olan tüm öğeleri bir ahenk içerisinde sunar. Aksi halde harika bir şekilde planlanmış olan projeler dahi en ufak bir hata nedeni ile oldukça sönük kalabilmektedir. Dominand.com iç mekân tasarımlarında ahengin yakalanmasında ve en işlevsel ve çekici mekânların oluşturulmasında çözüm önerileri sunmaktadır.

İç Mekânlarda Kişiye Özel Renk Seçiminin Önemi

Farklı renk türleri ve tonları, çok farklı algılar oluşturabilmektedir. Örnek verilecek olursa sıcak renk grupları daha yakında algılanmaktadır. Buna rağmen soğuk renk grupları ise daha uzakta algılanmaktadır. Dolayısı ile yapılacak olan en ufak yanlışlık olumsuz sonuçlara neden olmakta ve kullanıcıları direkt olarak etkilemektedir.

İstanbul iç mimar,  mekân tasarımlarında sadece duvar, tavan ve zemin renkleri ile değil; mobilyalardan, aksesuarlara ve mekânda yer alan tüm tekstil ürünlerine kadar detaylı bir şekilde renk çalışması yapmaktadır. Dominand.com aydınlatma ve renk seçenekleri ile tasarımın her aşamasında görselliği üst seviye taşımaktadır.

İç mimarlık ofisleri projelerini gerçekleştirirken dekoratörlerden, iç mimarlardan, aydınlatma uzmanlarından, renk uzmanlarından ve daha birçok uzmandan faydalanmaktadır. Dominand.com web sayfası üzerinden iç mekân tasarımlarının tüm aşamaları hakkında bilgi alınabilir ve istenildiği takdirde mekânlar üzerinde çalışma yapılabilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM