İstanbul seçimlerinin yenilenme kararı sonrası CHP  genel merkezi tarafından tüm Türkiye’de başlattığı yardım kampanyasına Eskişehir’den büyük ilgi gördü. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına destek vermek için vatandaşlar  uzun kuyruklar oluşturdu.

Bugün CHP İl Başkanlığı’nın başlattığı kampanyada  konuşan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, “Bu yardım kuyruğu, tanzim satış kuyruğu değil” diyerek şunları söyledi:

“ 31 Martta yerel seçimler yapıldı. Seçimler alışagelmiş tüm sonuçlar 15 gün içinde kesinleşir sonuçlar açıklanır ve herkes görevine başlar. Bu seçimde her nedense 40 gün İstanbul seçimlerle ilgili değişik adlar adı altında itirazlar yapıldı. En sonunda YSK karar verdi. Ne şekilde karar verdiğini Genel Başkanımız ve parti yöneticilerimizin son derece net açıklamalar var. Bu yukarıdan verilen bir talimatla verilen karardır. Yenilenme kararı verildi. Sayın İmamoğlulunun mazbatası iptal edildi.  Daha önceki yıllarda çıkarılan yasalarda her seçim döneminde partilere yardım yapılırdı. Şimdi bu seçim yenilendiği için yardım yapılamamaktır. Biz yardımı temin etmek finansmanı sağlamak adına hem de ilgili boyutunu görmek adına bir yardım kampanyası başlattı genel merkezimiz. Buradaki sembolik rakam 20 TL. Her vatandaştan bu desteği bekliyoruz, Eskişehir'de kampanyayı başlatıyoruz. Biz Eskişehir'de gücümüzü ve Eskişehirlilerin bu inancını ve Eskişehir'deki vatandaşlarımız İstanbul'daki akrabalarını arkadaşlarını seçimde İmamoğlu’na oy verme kanalize etme amacında kampanyayı başlattık.

Şunun altını çizmek istiyorum, bu bağışlar İmamoğlu'na yapılan bağışlar değil, CHP'ye yapılan bağışlardır. Bağışlar bağış ibaresi ile yapılacaktır. Para doğru yere gidecektir.  Katkıları için tüm Eskişehirlilere çok teşekkür ediyorum. Bir kişinin 20 TL ‘den  en üst sınır olan 54 bin 656 lira bağışta bulunabilir. Bu rakamlar arasında bağış yapılacaktır.”

Kampanyaya katılan CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü’de yaptığı kısa konuşmada, kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, destek veren Eskişehirlilere teşekkür etti.