Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Osmangazi Gençlik Merkezi ve Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Yaşamın Kanadında Şiir" etkinliği, şiir severlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Farkındalık oluşturmak ve şiiri sevdirmek misyonuyla gerçekleştirilen etkinlik, Eskişehir'deki sanat ve edebiyat tutkunlarını bir araya getirerek Kanlıkavak Parkı'nda unutulmaz bir akşam yaşanmasını sağladı. Etkinlikte şairler Burçin Laçin Altay, Efnan Ezenel ve Gülşah Demirci kendi ve Cumhuriyet dönemi şairlerimizin şiirlerini okurken, Selahattin Taşel de yine aynı dönem şairlerimizin şiirlerini okudu .Süheyla Evecen seslendirdiği şarkılarla, Ömer Faruk Demir ise gitarıyla şiirlere eşlik ederken dinleyenlere müzik şöleni de sunulmuş oldu.

Dinleyiciler arasında şiir okumak isteyenlere de sahnede yer verilen etkinlikte, aynı zamanda "Şair Bulmaca" oyunu ile dinleyiciler fanustan seçtikleri mısraları okuyarak mısraların sahibi şairleri bulmaya çalıştı. Bu interaktif etkinlik sayesinde katılımcılar hem keyifli anlar yaşadı hem de yeni dostluklar kurma fırsatı buldu.

Bu hafta vizyona hangi filmler giriyor Bu hafta vizyona hangi filmler giriyor

Kanlıkavak Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Eskişehirli sanat severler, gençlik merkezinin genç üyeleri ve Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği üyeleri katılım sağladı. Açık havada gerçekleşen etkinliğe çevrede bulunan insanların da ilgisi oldukça yüksekti. Akşam boyunca şiirler ve şarkılarla süren etkinlik keyifli dakikalar yaşatırken dinleyiciler de bu özel anlara ortak oldu. 

Etkinliğin organizatörlerinden biri olan Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği Başkanı Nihal Bağcı, “Bu tür etkinliklerle Eskişehir’de sanat ve edebiyatın gelişimine katkıda bulunmayı, sanat ve toplumu birleştirmeyi hedefliyoruz. ‘Yaşamın Kanadında Şiir’ etkinliği de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Osmangazi Gençlik Merkezi ile birlikte bu amaca hizmet eden güzel bir buluşma oldu” şeklinde konuştu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Osmangazi Gençlik Merkezi Müdür Aslıhan Arslan da “STK ve Belediye iş birliğinin toplumumuzdaki önemini vurguladı. 

Katılımcılar, etkinliğin sonunda memnuniyetlerini dile getirerek, bu tür organizasyonların daha sık düzenlenmesini talep etti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği yetkilileri ise, gelecekte benzer etkinliklerin düzenlenmesi için çalışmaların süreceğini belirtti.

"Yaşamın Kanadında Şiir" etkinliği, Eskişehir'de sanatın ve edebiyatın ne kadar güçlü ve etkili bir şekilde yaşatıldığını bir kez daha gözler önüne serdi

Editör: şenay Yıldırım