TBMM’nde görüşmelere başlanan 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı konuşma yapan CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek; vatandaşın vergi dairelerine zaten borçlu ve sıkıntılı olarak gelip birde oradaki memurun, amirin insanları örselemesinin, aşağılamasının kabul edilir bir davranış olmadığını ifade etti.

Görüştüğü bir çok  sanayici ve ticaret adamının ‘muhalefet yapmaktan’ korktuğunu dile getirdiklerini öne süren milletvekili Kurt, ““Bazı noktalarda muhalefet yapmaktan korkuyoruz çünkü iki tane maliyeci geliyor, bizi uğraştırıyor.” diyor. Böyle bir korku imparatorluğuyla Türkiye’nin demokrasiye kavuşması mümkün değil. Buna -polis, jandarma, asker, herkes baskı yapabilir ama- Maliye alet olmamalı, özellikle bunun altını çizmek istiyorum ve bu noktada insanların kuşkularını giderecek bir çalışma sistemi, çalışma temposu bulmanız gerekir. Yerelde küçücük gazeteler bile yani bize diyor ki “Geliyor müfettiş, ceza yazmasa bile incelemeyi bitirmiyor yani biz oturuyoruz, korkuyoruz, yazamıyoruz, çizemiyoruz.” gibi bir endişe var, bunu gidermek lazım demokrasi açısından” dedi.

Dolaylı verginin çok adil olmadığını düşündüğünü dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt konuşmasında şunları söyledi:

“Ben de benzini aldığım zaman aynı vergiyi veriyorum, bu işi taksicilik yaparak hizmet amacıyla kullanan kişi de aynı vergiyi veriyor ya da Türkiye’nin en zengin holdinginin patronuyla ben sigarayı aldığımız zaman aynı vergiyi veriyoruz. Burada bir adaletsizlik olduğunu hissediyorum. Dolayısıyla, yüzdeli ve dolaylı vergilerin ya kaldırılması ya azaltılması, en aza indirilmesinde yarar olacağını düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim