Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütü tarafından genişletilmiş il divan kurulu toplantısı yapıldı.

Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı,  İl, ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile partililer katıldı.

İl örgütünün referandum sürecinde yaptığı çalışmaları anlatan slayt gösterisi sunumu sorası kürsüye gelen CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Babalar Günü’nü kutlarken, “Şehit babalarının acısını hafifletmek için demokrasi hukuk mücadelesi yürütmemiz gerekiyor. Evlat acılarının olmadığı çocukların katledilmediği tecavüze uğramadığı bir ülke olmalıyız. Bu konuda mücadelemizi devam ettireceğiz” şeklinde duygularını dile getirdi.

Özkar, Anayasa değişikliği halk oylamasında anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesiyle başa neler geleceğini kapı kapı dolaşarak anlattıklarını belirterek, “Bu uğurda mahallelerde, köylerde, ilçelerde, bütün birimlerde halk oylamasının ne anlama geldiğinin anlatma gayreti içerisinde olduk. Son zamanda yaşadığımız ceza evleri, tutuklamalar ile yargı eliyle iktidarın topluma sopa yönelttiğini ve muhalefeti bastırmaya çalıştığını görüyoruz.  Böyle kaba saba büyük laflar etmeyeceğim. Şunu açıklıkla söyleyebilirim. Biz bu mücadeleye alışkınız.  Biz 50- 60 yıldır hatta Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana onun öncesine de dayanan bir mücadele içerisinden gelen insanlarız.  Nasıl bu Cumhuriyet’i kurmaya karar veren ve harekete geçenler o Cumhuriyet’i kuracak şartlar oluşturduysa, nasıl Türkiye’nin çağdaş, demokratik seviyeye gelmesi için uğraş verdiyse aynı uğraşı size vereceğiz” dedi.

Bu uğurda bir takım kayıpların olabileceğini belirten Özkar, şunları söyledi: “Ceza evine atabilirsiniz, mahkûmiyetler verebilirsiniz ama tarihe dönün bir bakın. Cumhuriyetçileri, devrimcileri ne mahkûmiyetleriniz ne de kurduğunuz sehpalar ne de gösterdiğiniz şiddet durduramamıştır. Halka rağmen bu ülkede bir şey yapamazsınız. Talimatla gelen tutuklamalar. Yargı eliyle iktidar sopası işler hale geldi. Muhalefeti bastırmaya çalıştığı ortada. Biz bu mücadeleye alışığız. Cumhuriyetin kuruluşundan beri hatta öncesinde mücadele içinden gelenleriz. Nasıl o zamanlar uğraş verildiyse biz de vereceğiz. Mahkumiyet verebilirsiniz. Ama bu insanları durduramayacak. 12 eylül şiddeti bile tarihin çöplüğüne gitti.”

Genel başkanın arkasında kenetlendik

CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını ve aldığı ceza sonrasında genel başkanları tarafından başlatılan adalet yürüyüşünü de sonuna kadar destekleyeceklerini kaydeden Özkar, “ Son gelinen süreçte bir milletvekilimiz hakkında mahkûmiyet verildi ve hiç olmayacak biçimde tutuklama kararı verildi. Bunun üzerine Genel Başkanımız adalet için İstanbul’a bir yürüyüş kararlaştırdı ve devam ediyor. Genel Başkanımıza bu yürüyüşünde bizlerde sonsuz destek veriyoruz. CHP kenetlenmiş biçimde genel başkanın arkasında adalet için yürümeye devam ediyor.  Tabi milletvekilimizin tutuklanması değil bu ülkede haksız tutuklanan, haksız hükümler giyen, haksızlığa uğrayan kamu görevlileri, üniversite öğretim görevlileri ve hukuksuzluğa uğrayan toplumun tüm kesimleri için biz adalet yürüyüşümüzü devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Özkar’ın konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Editör: TE Bilişim