KESK Şubeler Platformu, İsrail ordusunun Refah Kampı saldırısına ilişkin Yediler Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.

"İsrail dünyaya meydan okuyor" 

KESK Şubeler Platformu İsrail ordusunun 27 Mayıs sabahı BM gözetimindeki Refah Kampında yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir yerleşkeye yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.
Katliamı lanetleyen ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen KESK Şubeler Platformu adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu, "Silahsız ve sivil insanlara yönelik bu son saldırının Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail Ordusu'nun Refah Bölgesindeki operasyonlarını durdurma kararını vermesinden kısa bir süre sonra gerçekleşmiş olması manidardır. İsrail açıkça dünyaya meydan okumakta, insanlık değerlerini ayaklar altına alarak katliamlara devam edeceğini ilan etmektedir." şeklinde konuştu. 

 Yapılan saldırılar "Barbarlık"

Gençlerden açık sahnede  muhteşem performans Gençlerden açık sahnede muhteşem performans

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda çok büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 36 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiğini ve 82 bine yakın insanın yaralandığını belirten Sertaç Durdu, "Yapılan saldırılar insani değerlerden yoksunluğu ve bir barbarlığı temsil etmektedir. Açıktır ki, İsrail savaş ve insanlık suçu işlemektedir. İsrail saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin konacağı morgun, yaralıların tedavi göreceği hastanelerin dahi kalmamış olması nasıl bir insanlık trajedisi ile karşı karşıya kaldığımızı göstermektedir." dedi.


"Gözyaşını bırakın, çözüm üretin"

Filistin halkının dünyadan ve Türkiye'den hamaset, timsah gözyaşları değil; çözüm icin acil somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizen Durdu, Filistin halkına yönelik ablukanın derhal kaldırılması ve İsrail'in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail ile tüm anlaşmaları iptal edin!

İsrail ile yapılan siyasi, askeri ve ekonomik tüm anlaşmaların iptal edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Durdu, "KESK olarak; Filistin halkı ve emekçileriyle dayanışma içerisinde olmaya, savaşa karşı barışı savunmaya, bunun için mücadeleyi, dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz." dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM