CHP’li belediyelerin ve örgütlerin çalışmalarının daha iyi duyurulması amacıyla CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan proje, ilk olarak Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmalarının sergisi ile başladı.
CHP Halkla İlişkiler Tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran yaptığı konuşmada sadece belediyelerin değil il ve ilçe örgütlerinin de kendilerini anlatabilecekleri bir ortam yarattıklarını söyledi.
Belediyeler ve örgütlerin halkçı projelerini siyasi çalışmalarını ve teknoloji, endüstri, tarım ve teknopark alanında sürdürdükleri çalışmalarını maketlerle ya da görsellerle sergileme şansı bulacaklarını vurgulayan Cankurtaran, “Ayrıca belirli dönemler sonunda il, ilçe ve belediyelerimizin çalışmaları elektronik ortamda veya CD yoluyla kamuoyu ve basınla paylaşılacaktır. Tepebaşı belediyemizin tüm çalışmalarını, planladıkları projelerini sergileyeceğiz. Bu belediyemiz Türkiye’de sadece iki ilde bulunan elektrikli otobüsü de genel merkez bahçesine getirecek, geliştirdiği farklı hizmetlerin de beraberinde tanıtımını yapacaktır” diye konuştu.
 
Ataç: Örnek gösterilmek onurdur
 
Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP’nin yerel yönetimler ile ilgili gerçekleştireceği tanıtım çalışmasının Tepebaşı Belediyesi ile  görücüğe çıkacak olmasından büyük gurur duyduklarını söyledi.
Tepebaşı Belediyesi’nin değişen dünya şarları içerisinde geleceği planlayan bir yerel yönetim anlayışını benimsediğini vurgulayan Ataç, “Bu anlayış, halkla birlikte oluşturduğumuz karar mekanizması içinde insan odaklı çalışmalara öncelik veriyor. ‘Hayat Tepebaşı’nda Güzel sloganı ile çıktığımız bu yolda CHP Genel Merkezi tarafından örnek gösterilmek bizin için onurdur” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU: İŞTE GÜLÜMSEYEN KENT
 
Kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyenin çalışmalarını anlatan sunumdan sözederek “Bir kentin  gülen yüzünü gördünüz. Herkesin kucakladığı yüzünün güldüğü bir ülke istiyoruz. Bu tabloyu benimseyen çok sayıda kentimiz var. İstanbul’u düşünün, Esenleri düşünün. Oysaki kentli olmanın sorumluluğu var. İşimiz orada, çocuklarımız orada komşularımız orada akrabalarımız orada. Biz orada birlikte mutlu yaşamak istiyoruz. Caddelerde rahatça gezmek istiyoruz” dedi.
Belediye başkanını bunları gerçekleştirmek zorunda olan kişi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Belediye başkanlarını yakından izlemek gerekiyor. Yanlışları eksiklikleri olabilir. Sorunları istediği zaman bu sorunu çözmek için uğraşıyorsa bu belediye başkanı başarılıdır.
Biz zaman zaman birbirimizi eleştirebiliriz. İnanın insanın mutlu olduğu üzüntülü olduğu günlerde var. Üzüntüyü mutluluğu paylaşırsak kente yaşamanın mutluluğunu yaşarız. İnsana huzur veren bir kent olması lazım. Küçük bir evin yanına gökdeleni dikerseniz estetik olmaz.
Yeşil alanları imara açmak doğru değildir, yeşil alanları korumak zorundayız. Yeşil alanı açmak istiyorsanız vatandaşa soracaksınız. Pencerenizi açtığı zaman ağaç görüyorsanız emin olun yeşile doğaya ne kadar hasret kaldığımızın farkında olursanız.
Yeşili ranta vermeyelim.  Bursa’ya bakın eskiden yeşil bursa idi şimdi yeşilliği kalmadı. Betona dönüştürülen Ankara.
Şimdi güzelleşen bir Eskişehir görüyorsunuz. Irmağı tertemiz plajı var. Kentin içinden geçen ırmağı hizmete sunamazsınız sizin belediye başkanlığınızdan ne işiniz var. CHP’li belediyeler Türkiye’de çok ilki getirmişlerdir.
CHP’li belediyeler yaptıklarını iyi anlatamıyorlar. Anadolu’nun değişik yerlerine Eskişehir’e gezmeye geliyorlar. Turistik olarak geliyorlar. Bursa kadar İstanbul kadar tarihi yok ama insanlar bu gelişimi güzeli görmek istiyorlar.
İstanbul’da vatandaşlar nefes almak için CHP’li belediyelerin oldukları yerlere giderler.  Tepebaşı olağanüstü işler yapıyor..
Her belediye başkanları kendi vatandaşlarına hesap vermek zorundadır. Ne yaptığını anlatmak zorundadır. Keşke bu belediyenin sergisini Kuğu Parkı’nda sergileyebilseydik. Halk bunları görmeliydi.”
Daha sonra Tepebaşı Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin sergilendiği bölümü gezen Kılıçdaroğlu’na Başkan Ahmet Ataç bilgi verdi.
CHP Genel Merkezi’nde yapılan etkinliğe CHP Genel Merkez yöneticileri, eski başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, DSP’nin eski genel başkanlarından Zeki Sezer, CHP PM üyesi Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’li partililer, mahalle muhtarları ve vatandaşlar da katıldı.
 
Editör: TE Bilişim