Ayrık Otu Sanat Galerisi’nde 25 sanatçının eserlerinin bulunduğu ‘KÖK’ isimli karma sergisi ile Eskişehir ve İstanbul’dan 100 sanatçı ve tasarımcının eskizleri “Sanatçı Günlükleri” isimli sergisi açıldı.

Serginin açılışına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sanatçılar, sanatseverler, üniversite öğrencileri katıldı. Yoğun ilgi gören sergi ile ilgili Ayrık Otu Sanat Galerisi sahipleri Burhan Bilgiç ve Mevlüt Duru, amaçlarının Eskişehir gibi sanatsal oluşumlara açık bir alanda kendi gelişimlerini sürdürebilecekleri, üretmekten ve paylaşmaktan keyif duyabilecekleri bir alan yaratmak olduğunu ifade ettiler.

Ayrık Otu Sanat Galerisi’nin, Eskişehir’de sanatsal üretim ve paylaşımlara yeni bir yaşam alanı daha yaratabilmek amacıyla kurulduğunu kaydeden Bilgiç ve Duru, “Patronundan işletmecisine, işletmecisinden servis ve mutfak elemanına kadar sanatla iç içe bir yapıya sahip olan Ayrık Otu Kafe galeri oluşumuyla kendini ve şehri besleyecek farklı atölye çalışmaları ve seminerlere de olanak sağlayarak faaliyetlerini genişletmeyi arzuluyor. Her yıl dönümünde yenilecek olan ‘KÖK’ isimli karma serginin yanı sıra yılda dört ya da beş kişisel sergi ile sürecine devam etmesi hedeflenen galeri alanı için 2018 yılı başvuruları açılmıştır” diye konuştular.

15 Ocak 2018 tarihine kadar açık olacak ‘KÖK’ ve ‘Sanatçı Günlükleri’ sergilerini Pazar günleri hariç 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Çalışmalarının sergilenmesini arzu eden tasarımcı ve sanatçılar, [email protected] adresine protfolyolarını gönderebilirler.

Editör: TE Bilişim