Haber İrfan Üstündağ

 Eskişehir’de varlığını çeyrek asırdır sürdüren Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) 50 kişinin katıldığı 25. Yıl yemeğini Tarihi Porsuk Otelde, ülke gündemine gösterilen hassasiyetten dolayı sade bir akşam yemeği düzenlendi. EFSAD’ın çıktığı duyuruyla herkese açık olarak gerçekleştirilen etkinlikte, derneğin önceki dönem başkanlarının yanı sıra EFSAD’la yeni tanışan fotoğraf severler de yer aldı.

EFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Deniz Dinçer, etkinlik hakkında “EFSAD’ın 25. yaş gününü kutladığımız bu gecede oldukça mutlu ve gururluyuz. Bugüne kadar emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bizi yalnız bırakmayıp gecemize katılabilen tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Çeşitli nedenlerle katılamayan dostlarımızı da daha geniş kapsamlı düzenleyeceğimiz bir sonraki etkinlikte aramızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yemek sonrası 25. Yıl pastasını yemeğe katılabilen önceki dönem başkanlar birlikte kesti. EFSAD Kurucu Başkanı Prof. Dr. Levend Kılıç yaptığı konuşmada, “25 yıl önce bu aylarda kuruluşunu gerçekleştirmiştik. Bütün sivil toplum örgütlerinin ilk 5 yılı kuruluş, sonraki 10 yıl gelişme yılıdır ve sonrasında kendi ayakları üstünde durmaktadır. Derneğimiz de bu 25 yılı gerçekten başarılı bir şekilde geçirdi. Sadece Eskişehir’in değil Türkiye’nin de yegane fotoğraf derneklerinden bir tanesidir. Nice 25 yıllar dilerim”, dedi.

Derneğe yönelik görüş ve önerilerin de paylaşıldığı yemek sonrası katılımcılar 25. Yıl Hatıra Fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim