Bu yıl 20. yılını tamamlayan Emirdağlılar Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, 20 Emirdağlı sanatçı ve yazar kadın tarafından “Kadının Eli – Kadının Sesi” karma sergi ve imza günleri açılışı yapıldı.

Prof. Dr. Atila Özer Karikatürlü Ev’de açılan Emirdağlılar Vakfı Kadının Eli – Kadının Sesi karma sergi ve imza günleri açılış kokteyline, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı   Ahmet Ataç, Sevgi Ozanı Aşık Yoksul Derviş, Sivrihisar Vakfı Başkanı Naci Şakar, Sanatçı ve eski belediye başkanı Mustafa Gökçe ve çok sayıda davetli katıldı.

Emirdağlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Acet’in sunduğu Emirdağlılar Vakfı Kadının Eli – Kadının Sesi Karma Sergi ve İmza Günleri açılış kokteylinde, açılış konuşmasını Emirdağlılar Vakfı Başkan Vekili Ayhan Türkseven yaptı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, Emirdağlılar Vakfı’nın son yıllardaki başarılarına dikkatleri çekti. Başkan Kurt, sergilenen eserleri tek tek inceleyerek eser sahibi sanatçı ve yazarları tebrik etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Dünyada hiçbir milletin kadını, ulusunu kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha çok çalıştım diyemez. Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Atatürk ne kadar önemli şeyler söylemiş. Burada eseri bulunan 20 kadını, Emirdağlılar Vakfı Kadın Kurulu ve Emirdağlılar Vakfı Yönetim Kurulu’nu kutluyorum” dedi. Sanatçılarla eserleri üzerine ayrı ayrı konuşarak eserlerini inceleyen Başkan Ataç’la oldukça kalabalık olan açılış kokteylinde Emirdağ Yöresel Giysisi Saya ile kadın kurulunun en genç üyesi Buse Can’ın da yer aldığı bol bol fotoğraflar çekildi.

Emirdağlılar Vakfı “Kadının Eli – Kadının Sesi “ karma sergi ve imza günleri eser sahipleri;

HEYKEL: KADRİYE YÜRÜK GÜDENLER

RESIM: GÜL SAĞLAM, MEHTAP KONTRAT YILMAZ, SEVİLAY KOÇAK ÖZER, NEVRUZ UÇAR, NEŞE ÇELİK, SULTAN SARI, EMEL DOKUZLAR, KADRİYE YÜRÜK GÜDENLER, AYTEN BİÇER, DEMET YASEMİN ERTÜRK

SERAMİK: DERYA ÖZTÜRK

KANAVİÇE TABLO: AYSEL YÜKSEL

FOTOĞRAF: Dr. ÖMÜR ÖNAÇAN

KARA FİDAN - YAZAR: ŞENGÜL IŞIK

BENİM HEYKEL KADINLARIM - YAZAR: KADRİYE YÜRÜK GÜDENLER

BİR KIR MENEKŞESİ - YAZAR: KADRİYE YÜRÜK GÜDENLER

OYUN BİTTİ - UMUT OYUNU - YAZAR: SELDA DAVRAN

YÜREĞİMDEN DÖKÜLENLER - YAZAR: BİRGÜL KAPAKLIKAYA

ZÜMRÜT KÜPELER - YAZ GÜLÜ - MİHRİCAN’IN VURDUĞU YAZAR: AYŞE YAMAÇ

KADININ SESİ GAZETESİ – SİBEL ERENOĞLU

Editör: TE Bilişim