Eskişehir Turizm Birliği Başkanı ve Turoyd İç Anadolu Bölgesi Genel Sekreteri Deniz Demir , Cuma günü gerçekleştirdiği toplantıda Eskişehir Valiliği İl Kültür Turizm Müdürü  Şennur Azade, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı PR.DR.Oktay Emir ve Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi dekanı Prof.Dr.Yaşar Sarı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi Müdürü Mine Akıskalıoğlu, Sivrihisar Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Meriç Okur ve şehirde bulunan Otel yöneticileri, acentalar ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Bu toplantı çerçevesinde  Anadolu Selçuklu Devleti başkenti ve Mevlana kenti Konya’dan; Yunus Emre ve Nasrettin Hoca şehri Eskişehir’e oradan da Osmanlı’nın başkenti Bursa’ya uzanan yepyeni bir tur paketini Avrupa pazarına açmak, alternatif bir tur programı oluşturmak için hep birlikte harekete geçildiği ifade edildi.

Programla ilgili yapılan açıklama şöyle; "Özellikle pandemi sonrası hareketli bir Avrupalı turist akımı olacağını öngörmekteyiz. Konya , Eskişehir ve Bursa şehirlerini birbirine kültürel anlamda bağlayacak olan projenin altyapısı Eskişehir Turizm Birliği Başkanı ve Turoyd İç Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Deniz Demir tarafından atıldı .

Bu kapsamda 15 ve 20 günlüğüne Antalya’ya inen Alman misafirlerden Kapadokya ve Pamukkale turunu satın alan misafirler baz alındı. Avrupa pazarına,  Türkiye’nin farklı bölgelerinin, kültürel ve tarihi hem de gastronomi anlamında ön plana çıktıkları özellikler sergilenecek .

 

   8-10 Mart tarihlerinde Konya’da operasyon yetkilileri ve müdürlerine 2 günlük bir info turu yapılacak olup;  Ateşbazı Veli, Mevlana, Sille tarihi Köyü, tropikal Kelebekler Vadisi , Ecdat Parkı ve daha birçok yer ile gastronomi anlamında Anadolu Selçuklu mutfağının önemli değerleri tanıtılacaktır.

   Turun Bu ayağı için Konya il Kültür Turizm Müdürlüğü ile bölgedeki gastronomi tesisleri ve otellerle temas Kuran  Deniz Demir Konya’nın hazırlıklara başladığını ifade etti.

Deniz Demir, turun diğer şehri Eskişehir için , Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof.DR.Yılmaz Büyükerşen Hoca ile görüşerek   şehirlerin otellerinin boş olduğu günlere göre müze ve gezilecek yerler ile ilgili gerekli onayı  aldı. Buna göre, Konya şehrinin boş olduğu Cuma, cumartesi günü Eskişehir şehrinin boş olduğu  Pazar,  pazartesi günleri Bürokratik tüm engellerin bu paket dahilinde aşılabileceğini yeter ki atılan bu tohumun hep beraber elbirliği ile birbirine en fazla 3 saat mesafede olan Anadolu’nun 3 Güzide şehrinin “Mevlana’dan Yunus’a Yunus’tan Osmanlı’ya “ felsefesiyle tüm Dünya’da satılan bir paket tur haline getirebilme çabasıdır.

 Ülkemizin Akdeniz ve İstanbul dışında tarihi ve kültürel özellikleri ile ön plana çıkan Anadolu şehirlerinin Dünya’ya tanıtılması adına atılan en önemli adımdır.

Bu bağlamda Konya ,Eskişehir ve Bursa bundan sonra Turizm anlamında birbiriyle dirsek temasında olan ekonomik anlamda birbirlerine destek olan şehirler olacaktır.

 Çok zor ve meşakkatli bir yola çıktığımızın farkındayız ancak yıllardır mesleğimizde kurduğumuz iyi ve güzel ilişkilerin şehirlerimizin turizm gelirlerine katkı sağlayacak şekilde istişare ederek aktarılması ve bunun içinde şehirlerdeki bütün devlet büyüklerinin bu işin ucundan tutması bizleri cesaretlendirmiştir .

Buna benzer mini bir programı Polonya ve Bulgaristan pazarında başardı.

 Bu işin meyvelerini pandemi sonrasında 2021 ve süregelen 2022 ve 2023'lü yıllarda toplayacağız ve artık Orta Anadolu Kültür Turu (Anadolu Selçuklu Ve Mevlana’yı ,Yunus Emre Ve Nasrettin Hocaya Onuda Osmanlı’ya ) olarak bütün pazarlarda satışa açılan bir paket olacağız tek gayemiz şehirlerimize katma değer yaratıp ülkemizde Turizm anlamında fark yaratan bir inovasyon gerçekleştirmek."

Editör: TE Bilişim