Kurban Bayramı yaklaştıkça maddi durumu yeten kişiler kurban kesme niyeti ederler. Ancak bazen tek başlarına kurban kesmek istemeyen kişiler hisseli olarak kurban kesme niyetinde bulunurlar. Bu durum büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda değişiklik göstermektedir. Örneğin küçükbaş hayvanlarda tek kişilik kurban ibadeti yerine getirme imkânı sunulurken büyükbaş hayvanlarda hisseli kurbanlık ile bu ibadeti gerçekleştirebilirsiniz.

Büyükbaş hayvan en fazla 7 hisseli kurbanlık şeklinde de kurban ibadetini yerine getirme imkânı sunmaktadır. Kurbanlık hayvan büyükbaş cins bir hayvansa 7 kişi toplanarak ya da daha az sayıda kişi bir araya gelerek bir büyükbaş hayvan kurban olarak kesebilirler. Ankara kurbanlık denildiğinde Yukarıköy Kurbanlık sitesi üzerinden ister tek başınıza kurbanlık kesebileceğiniz gibi hisseli kurbanlık da kesebilirsiniz. Kurumumuz sizlerin güvenini sarsmayacak şekilde tüm İslami kurallara göre kurbanınızı sizler için kesmektedir. Hijyenik ortamlarda kesilen kurbanlarınızı size takdim etmektedir.

Hisseli Kurbanlık Nasıl Alınır?

Hisseli olarak kurban kesimi gerçekleştirmek istediğiniz takdirde en fazla 7 kişi olarak bir büyükbaş hayvan üzerinden kurban kesimini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu kişi sayısını tamamlayamıyor ve hisseli kesim yaptırmak isterseniz de kurumumuz yine sizlere destek vermektedir.

Sizin gibi olan farklı kişiler ile sizi bir araya getiren bu Yukarıköy kurbanlık kurbanınızı keserek düzgün bir şekilde hisselerinizi paylaştırmak da ve sizlere sunmaktadır. Hangi tür bir Kurbanlık talebiniz olursa olsun her biri hijyenik ortamlarda ve İslam kurallarına göre gerçekleşmektedir.

Editör: Mustafa YILDIRIM