Öğrencilerin eğitim hayatında belki den stresli ve meşakkatli dönem lise sınav dönemidir. İlk ve ortaokul sonrasındaki 4 yılın geçeceği liseler, öğrencilerin geleceğini etkileyen önemli aşamaları meydana getiriyor.

Hal böyle olunca gelecek planlaması yapan öğrenciler iyi bir liseye gitmek için çeşitli konularda araştırmalar yapıyor. Bu araştırmaların başında da LGS sınavına göre daha önceden bir liseye yerleşen öğrencilerin aldıkları taban puanları yer alıyor.

Sizler için bu içeriğimizde lise taban puanları nereden öğrenilir, lise taban puanları nasıl kullanılır vb. soruların cevabını vereceğiz. Eğer siz de LGS taban puanları doğrultusunda iyi bir tercih süreci geçirmek istiyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Lise Taban Puanları 2022

Şu an liseye yerleşme esnasında LGS sınavı baz alınıyor. Daha önce TEOG ile liseye yerleşen öğrenciler şimdilerde LGS sınavıyla liseye yerleşiyor.

Birkaç yıldır LGS sınavı ile liseye yerleştirme yapıldığı için öğrencilerin tercih sürecinde baz alabileceği bir taban puanı arşivi ortaya çıktı. Ancak öğrenciler bu lise taban puanlarına nasıl ulaşacağını bilmiyor.

Lise taban puanları 2022 yılında ve diğer senelerde MEB web sitelerinde ve aynı zamanda çeşitli sınava hazırlık sitelerinde paylaşılıyor. Bu web sitelerinde yer alan il ve ilçe gibi seçenekleri seçtikten sonra güncel lise taban puanı hakkında bilgi sahibi olabilmek mümkün.

Anadolu Lisesi Taban Puanları 2022

Ülkemizdeki liselerin yoğunluğuna baktığımızda en büyük paya sahip olan lise türünün Anadolu liseleri olduğunu görüyoruz. Bu durum öğrencilerin tercih aşamasında daha çok Anadolu liselerini tercih etmesinden kaynaklanıyor.

Anadolu lisesi taban puanları 2022 yılında tıpkı biraz önceki başlıkta belirttiğimiz gibi MEB’e bağlı web sitelerinde ve sınava hazırlık platformlarında paylaşılıyor. Eğer siz de Anadolu lisesine gitmek istiyorsanız bu platformları ziyaret edebilirsiniz.

Fen Lisesi Taban Puanları 2022

Anadolu liselerinden sonra en çok tercih edilen lise türü fen liseleridir. Daha çok başarılı öğrenciler tarafından tercih edilen fen lisesi son yıllarda bir hayli rağbet görüyor.

Diğer liseler için geçerli olduğu gibi fen lisesi taban puanları 2022 yılında MEB ve sınav bilgilendirme platformlarında paylaşılacak. Sizin yapmanız gerek tek şey bu platformları ziyaret etmek, il ve ilçe seçimi yapmak.

Editör: Mustafa YILDIRIM