Bir mağazanın içerisine giren müşteri sayısı ne kadar çok olursa o mağazanın içerisindeki bu hareketlilik satış oranlarında direkt etkileyecektir. Dolayısıyla mağazacılık işleyişinde dikkat edilen en önemli noktalardan birisi Mağazanın önünden geçen kişileri mağazaya çekebilmektedir. Bunu sağlayabilmek için profesyonel olarak uygulanan bazı yöntemler bulunmaktadır.  Elbette bu yöntemlerden en önemlisi başarılı bir mağaza dekorasyonu çalışmasıdır.

Mağaza dekorasyonu profesyonel kişiler tarafından yapıldığında mağazadaki hareketliliğin çok büyük oranlarda arttığı görülmektedir. Çünkü doğru bir mağaza dekorasyonu Mağazanın önünden geçen kişilerin ilgisini çekecek ve istemsiz bir şekilde onları mağazaya yönlendirecektir.  Mağazaya yönelen ve mağazadan içeri giren kişiler yine doğru mağaza dekorasyon uygulamaları sayesinde mağaza içerisinde uzun bir zaman geçirecektir. Mağaza içerisinde geçen her bir dakika satın alma oranlarına artıracak ve dolayısıyla doğru bir mağaza dekorasyonu satış oranlarını önemli ölçüde etkileyecektir.

Mağaza dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken noktalar

Mağaza dekorasyonu vitrinden rafa, aydınlatmadan yürüyüş alanlarına kadar her bir detayı en ince şekilde ele alan çok uygulamadır. Profesyonel mağaza tasarımı çalışmaları ile bütün bir mağaza Dekorasyonu ortaya çıkmakta ve ortaya çıkan bu etkin dekorasyon çalışmaları beraberinde satış oranlarında bir artış doğurmaktadır.

Mağaza dekorasyonu denildiğinde çalışmanın ilk adımı olarak vitrin tasarımı ele alınmaktadır. Etkileyici vitrin tasarımları Mağazanın önünden geçen müşterilerin ilgisini çeken ilk odak noktadır.

Tüm bu detaylı çalışmalar hakkında profesyonel ve geniş bir bilgilendirme alabilmek için Poyraz Mimarlık sitesine giriş yapabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM