Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısı Avukat Kazım Kurt başkanlığında yapıldı.

 Gündem dışı söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Ünal,  MHP olarak Eskişehir’in sorunlarını takip etmeye devam ettiklerini söyledi.  Küçük Sanayi Sitesi’nin şehrin ortasında kalan harabe bir yer olduğunu belirten Ünal, oranın bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.  Ortadan kalkması gereken büyük bir sorun olduğunu kaydeden Ünal, “  Herkes elini taşın altına koymalı.  Bunu siyasi bir istikrar olarak görmemeliler.  Bu sorun karşılıklı hoşgörü içinde çözülmelidir.  Yok, projenin içi boş gibi oyalama taktiklerini bırakıp bu sorunu çözmeliler” dedi.

Ünal’ın bu konuşmalarına CHP’li Meclis üyeleri de alkışlayarak destek verdi.

 Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümünü içeren maddenin bu ay yeniden gündeme geleceğini açıkladı.  Büyükşehir Meclisi’ne re-sen getirilen maddenin veto edildiği için yeniden gündeme geleceğini söyleyen Kurt, “  Yok Kazım Kurt uzlaşmaya açık olmadığı için maddeyi oylattı diyenler oldu.  Bizi karalamaya çalışmak doğru değil.  Mart ayında yeniden gündeme gelip komisyona gönderilecek.  Bize desinler şuraya yeşil alan yapın, şuraya konut alanı yapın diye.  Biz uzlaşma sürecine gireceğiz” ifadelerini kullandı.

“ HELALLEŞMEDEN İMZA ATMAYIN!”

Helalleşmeden ikna olmadan kimse imza atmasın diyerek sözlerine devam eden Kurt, “ 2 ay daha projenin uzatılması bizi 6 ay daha zora sokar. Bu plan yapılıncaya kadar bu çalışmayı sürdüreceğiz.  Umarız görüşmeler sonucunda Eskişehir adına yararlı adım atılır. Ben konunun Büyükşehir Meclisi’nde reddedilmesine rağmen iddialıyım” şeklinde konuştu.

Kurt’un ardından söz alan AK Partili Adem Kara ise  MHP’li Meclis üyelerine tepki göstererek, “  Bugüne kadar şehrin sorunlarıyla ilgili açıklama yapmayanlar neyi takip ediyor anlamış değilim.” dedi.  Kara, 5 binlik planlar hayata geçirildiği takdirde onay verileceğini hatırlattı.

“ KURT’TAN KARA’YA DANIŞMANLIK TEKLİFİ!”

Bunun üzerine Başkan Kurt Adem Kara’ya danışmanlık teklifinde bulundu.  Gel seni projenin danışmanı olarak atayım o planı sen yap diyen Kurt’a Kara’dan olumlu yanıt gelmedi.

 CHP’li İbrahim Arslan’ın ise Gündoğdu sorununu ortaya atması tansiyonu yükseltti.  Gündoğdu’yu afet riskli alan ilan ettikten sonra bırakın boş senedi boş çeke imza attırdınız diyen Arslan, “  Şu an hükümet vatandaşın iznini almadan oraya kazma kürek girebilir. Gündoğdu’da yetkiyi ele aldınız da ne yaptınız” dedi.

 “ GÜNDOĞDU’DA SINIFTA KALDINIZ!”

 Tartışmaların daha fazla uzamaması için araya giren Başkan Kurt ise şunları söyledi: “  Gündoğdu’da sınıfta kaldınız.  Bu şehirde hangi işi bitirdiniz?  Dün afet riskli alan ilan edilen 8 mahallenin planlarını İstanbul’da gördük. Gündoğdu’da da bunu bekliyoruz.  Çevre Şehircilik burayı kendisi yapmak için afet riskli alan ilan etti.  Biz yapalım diye değil. Sanayi afet riskli alan değil, normal dönüşüm. Tek tek uzlaşmayı gerektiren bir dönüşüm.”

Tartışmaların ardından 13 gündem maddesine geçildi. İlgili maddeler komisyonlara havale edildi.

 

 

Editör: TE Bilişim