Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayınladı. Eskişehirspor’un sportif başarısızlık yaşadığının hatırlatıldığı açıklamada mevcut başkan ve Mehmet Şimşek’e destek geldi.

Açıklama şöyle; “2021 – 2022 Futbol sezonunda son haftalara yaklaşırken sevdamız Eskişehirspor’un Türkiye 3. Lig’ine düşmesi matematiksel olarak kesinleşmese de mucizelere kalmış bulunmaktadır. Eskişehirspor’un süper ligde ilk 5’e, kupada finallerde oynarken, üstelik de Avrupa kupalarında yer almaya başlamışken başlayan ve 8 yıldır süren düşüşü bu sezon son profesyonel lig olan 3. Lig’e kadar gelmiştir.

Böyle bir ortamda Eskişehirspor’un kapatılarak yeni bir Eskişehir FK kurulması düşüncesi yaygınlaşmış ve Eskişehirspor’a kentten destek tamamen yok olmuş durumdadır. Kentimizde Eskişehirspor’u maddi açıdan rahata erdirebilecek konumda olan tüm kişi ve kurumlar Eskişehirspor’un mazisinden intikam alırcasına takımımızı sahipsiz bırakmışken, kulüp başkanı olan ve Eskişehirspor’u biz taraftarlar gibi seven Mehmet Şimşek ‘’Yaşasın Eskişehirspor’’ nidalarımıza ortak olmuş ve tüm Eskişehirspor düşmanlarına karşı 1965 Ruhu ile verdiğimiz mücadelede bize önder olmuştur. Yaşadığımız sportif başarısızlığın yanı sıra yönetimsel alanda çok büyük başarılar kazandığımızın, çok büyük zaferler elde ettiğimizin bilincindeyiz. Bu kazanımlarımızın Yeniden Büyük Eskişehirspor ülkümüzün gerçekleşmesi adına bizlere savaşma gücü verdiğini ve gelecekte makus talihimizin kırılacağının müjdecisi de olduğunu biliyoruz.

Yaşadığımız sportif başarısızlık bizlere her ne kadar üzse de kulübümüzün yeniden Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci ile yönetilmeye başladığını görmek de bir o kadar mutlu etmektedir. Biz kümeleri bir bir düşsek de Mehmet Şimşek başkanımız ve değerli yöneticilerimizle bu savaştan uzun  vadede olsa zaferle çıkacağımıza inanıyor ve mevcut yönetime inanç, güven ve desteğimizi bir kere daha Eskişehir halkı ve Eskişehirspor sevdalılarına daha gür bir sesle duyuruyoruz.

Yaşasın Eskişehirspor!!!”

Editör: Mustafa YILDIRIM