Gezi eylemlerinde öldürülen Berkin Elvan’ın öldürülmesine tepki için yapılan eyleme katıldığı gerekçesiyle Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği aracılığı ile Yunus Emre Devlet Hastanesi tarafından başlatılan soruşturma sonrası 30 yıllık memuriyetine nokta koyan operatör Doktor Muharrem Şenel, soruşturma sürecinde kendisine destek veren kurum ve kişilere teşekkür etti.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eskişehir Tabip Odası Büyük kongre delegesi, SES Eskişehir Şubesi Disiplin Kurulu üyesi, Muharrem Şenel şunları söyledi: “Emniyet Müdürlüğünce yazılan yazı Sağlık Müdürlüğü,Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği aracılığıyla 14 Nisan 2014 günü Yunus Emre Devlet Hastanesine ulaşıyor ve tam 5 ay sonra; ceza alan, yeri değiştirilen devlet memurlarının haklarını ileri derecede kısıtlayan torba yasanın çıkacağı günlerde soruşturma başlatılıyor. Soruşturmacı tayin edilen meslektaşım bir savcı edasıyla kraldan daha çok kralcı olarak kamera kayıtlarını savcılıktan istiyor, mesai harici, nöbetçi olmadığım bir zamanda yapılan ve demokratik hakkım olan bir yürüyüşü sorgulamaya başlıyor. 29 Eylül 2014 günü Eskişehir Tabip Odası ve SES ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendirdiler. Aynı gün diğer Devlet Hastanesi'nden bizim hastaneye bir kalp ve damar cerrahisi uzmanına ihtiyaç olduğuna dair yazı yazıldığını öğrendim. Araştırdığımda bu isteğin özellikle benim için yapıldığını öğrendim. 30 yıllık meslek hayatımın 26 yılını verdiğim Eskişehir'de Tıp Fakültesi'nde 6 yıllık uzmanlık eğitimi sonrası uzman olarak gelip 20 yılımı verdiğim SSK=Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde adını koymakta zorlandığım böyle bir olayın ortasında kalmak, yıllardır haklarını savunduğum, bir dönem oda başkanlığını yaptığım meslektaşlarımın bu olayda rol alması beni gerçekten derinden ve yüreğimden yaraladı.
            Odam ve sendikamın basın açıklamasından sonra şahsıma yapılan destek ve soruşturmaya tepkiler çığ gibi büyüdü, yayıldı. Bu destek ve tepkiler, sahip çıkılma duygusu yüreğime su serpti. Ancak bana yapılanı bir türlü kabullenemedim. Bir damar ameliyatının bile yapılamadığı günlerden her türlü kalp ameliyatının yapılabildiği günlere gelmekte çok büyük emeğim ve katkım vardı. Motivasyonum ve yöneticilere karşı güven duygum kalmamıştı. CHP'nin başvurusuyla torba yasanın memurlar ile ilgili maddelerinin 2 Ekim 2014 günü Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi soruşturma zamanının manidarlığını ortadan kaldırsa da; muhtemelen gelen tepkiler sonucu, benim yerime diğer devlet hastanesine başka bir arkadaşımın görevlendirilmesi yani soruşturmaya eş zamanlı görevlendirme yazısının doğrulanmış olması beni daha da üzdü. O günlerde özel bir hastaneden almış olduğum teklifi kabul etmeme neden oldu da diyebilirim. Halen süren ve sürecek olan soruşturmanın 41.gününde emekli oldum ve 30 yıllık başarı dolu,gurur dolu devlet memuriyeti hayatıma noktayı koydum. Bu kararı almama sebep olan, sapla samanı karıştıran, iş barışını bozan, başında oldukları kurumu keyfi uygulamalarla zarara uğratan, meslektaş olduğunu unutup kendinden olmayanlara yaşam hakkı tanımayan, kin duyan yöneticilerin sözleşmelerinin yenileneceği bu günlerde yöneticilik vasıflarının gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyorum.
             Bana bu süreçte destek olup, tepkilerini ortaya koyan tüm oda, sendika, vakıf, parti, sivil toplum örgütü ve derneklere, köşe yazılarında bu olaya yer veren,destekleyen ve sorgulayan yerel basınımızın güzide emekçilerine, beni gerek yurt içi ve yurt dışından telefonla arayıp, gerek internet ortamında destekleyen dost ve kardeşlerime sevgi,saygılarımı sunuyor;geride bıraktığım çok sevgili sağlık çalışanı arkadaşlarıma da (soruşturmacılar hariç) selamlarımı sunuyor,siyaset engelsiz bir ortamda onların ve toplumun her sorunuyla ilgilenip gerçek ileri demokratik mücadeleyi sürdüreceğime söz veriyorum."

Editör: TE Bilişim