Birçok kullanım alanı bulunan aküler, çoğunlukla motorlu taşıtlarda kullanılır. Motora ilk hareketi sağlayan, hareketi sonrasında farlar, gösterge paneli, kalorifer sistemi, iç aydınlatma ve daha birçok fonksiyonun çalışmasını sağlayan, motorun hareket kabiliyeti ile, kendisini yeniden şarj edebilen özelliklere sahip, yapısında kurşun levhalar barındıran sistem yapısına, akü ismi verilir.

Akü Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Akü kullanıldığı sisteme göre değişiklik gösterir. Amper, Volt ve ebatları akü seçiminde önemlidir. Akünün amacına uygun olarak seçilmesi gerekir. Piyasalarda birçok çeşitliliği bulunan akü seçiminde, Büyükçekmece akü, akü çeşitliliği ile teknik alt yapısı ile müşterilerine hizmet verir. Teknik servis tarafından akünün değerleri ölçülür, aracın kapasitesi ölçülerek, gerçek değerler ortaya çıkar. Araçlarda akü konumu da önemlidir. Bu sebepten akü ebatları da önem taşır. Araç üzerinde akünün doğru konumlandırılması ve montajı için mutlaka teknik servise başvurulmalı.

Akü Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Araca uygun akü seçilmesi durumunda, uzun yıllar hizmet verir. Akülerin kullanım ömrü, kullanım şartlarına, kullanılan akünün özelliklerine göre değişiklik gösterir. Akü fazla bakım gerektirmez. Ancak bazen motor sisteminden kaynaklı, şarj değerleri, aşırı yük bindirme veya diğer sistem arızalarından kaynaklı olarak ömrü kısalır veya performansı düşer. Esenyurt akü akü bakımını yapar. Akü performansını düşüren etkileri tespit ederek, istenmeyen durumların ortaya çıkmasını engeller.

Akü Nereden Alınır?

Akü alırken mutlaka akü bayi tercih edilmelidir. Bu sayede araca uygun akü tercihi yapılırken, gerekli tesisat kontrolleri de sağlanmış olur. Aynı zamanda ücretsiz montaj imkanı elde edilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM