Sütlücespor takımı Çamlıcaspor maçı öncesi SMA hastası Eskişehir’de yaşayan Muzaffer bebek için pankart asarak destek istedi.

 

Eskişehir’de yaşayan ve kendisine SMA tip1 teşhisi konulan 9 aylık bebek Muzaffer Emin’in hayata tutunabilmesi için Eskişehirlilerin ve tüm vatandaşların desteğine ihtiyacı var. Konuyla alakalı bir girişim başlatan Sütlücespor futbol takımı, olaya dikkat çekmek için Muzaffer bebek için maç öncesi pankart açarak destek istedi. Sütlüce Spor Kulübü Başkanı Ramazan Asut, Muzaffer bebeğin yaşadığı durumu şu sözlerle aktardı:

“Sütlüce mahallemizde yaşayan ailemiz,  bundan 10 yıl önce aile Niyazi Sefa adında bir bebek sahibi oluyor ancak bebeğe SMA tip1 ölümcül kas hastalığı teşhisi koyuluyor. Aile bebeği birkaç ay içinde kaybediyor. 10 yılın ardından büyük çocukları kardeş istediği için bir daha çocuk yapmaya karar veriyorlar. Ancak aileye kimse SMA hastalığının genetik bir hastalık olduğunu ve bundan sonraki bebeklerinde de çıkabileceğini söylemiyor. Muzaffer Emin dünyaya geldikten 2 ay sonra kendisine SMA tip1 ölümcül kas hastalığı teşhisi koyuluyor. Muzaffer 9 aylıkken yoğun bakıma alınıyor ve yoğun bakımda olduğu süre boyunca kalbi 4 kez duruyor. Muzaffer, tedavide kilo sınırı olduğu için aç kalmak zorunda. Aynı zamanda bebeğe trake açılması söz konusu çünkü durumu kötüye gidiyor. Şimdilik doktorlar ve aile trake açılmasını ertelemeye çalışıyorlar. Ancak bunun önüne geçebilmek için biran önce parayı toplayıp ilacını alması gerekiyor.”

 

Bu Ne İlk Nede Son Evladımız

Vatandaşların çok cüzi rakamlarla destek verdikleri 60’ın üzerinde bebeğin bugüne kadar SMA hastalığını yendiğini anımsatan Kulüp Başkanı Ramazan Asut,  Eskişehir halkının Muzaffere sahip çıkması ve maddi destek olması için çağrıda bulundu. 1 TL’lik bir yardımın bile Muzaffer gibi hasta çocuklar için çok önemli bir destek olduğunun altını çizen Asut, şunları söyledi: “ Maddi yardım yapamayan vatandaşlar paylaşım desteği verebilirler.  Sütlüce Spor Kulübümüzün bugün Muzaffer Bebeğe Umut Ol pankartı ile sahaya çıkıp sesi olmaya çalıştığı gibi çevresine anlatıp Muzafferin adını duyurarak veya elinde fazla olan eşyalarını satış için bağışlayarak da destek olabilirler. Hep birlikte bu mücadelenin bir parçası olalım? Eğer siz varsanız daha güçlü olunacak. Muzaffer’i ölüme terk etmeyelim. Sizde Muzaffer’i tedavisine ulaştırmak için onun sesi olur musunuz?

Editör: Mustafa YILDIRIM