Günümüzün popüler çözümü sanal ofis, girişimcilerden e-ticaret firmalarına kadar oldukça geniş bir kitle tarafından tercih ediliyor. Fiziksel bir ofise ihtiyaç duymadan işini dijital mecralarda sürdürebilen kişiler için altın değerinde olan sanal ofis çözümleri, gerek düşük maliyeti gerekse de avantajlarıyla artık herkese hitap ediyor.

Sanal Ofis Nedir?

Sanal ofis en basit tanımıyla; işletmesi için bir ofise ya da iş yerine duymadan şahıs ve firmalar için tasarlanmış bir hizmettir. Sanal ofis hizmeti sayesinde firmanız bir fiziksel adrese sahip olabilir ve şirket kuruluşu gibi işlemlerinizi hiçbir sorun ile karşılaşmadan tamamlayabilirsiniz.

Sanal ofis ilk etapta kullanışsız gibi gözükse de sağlayıcıların sanal ofis çözümlerine ekledikleri yan hizmetler dolayısıyla girişimciden kurumsala kadar pek çok kişi için avantajlıdır.

Bir firma ya da bir kişi sanal ofis hizmetlerinden faydalandığında; sekreter, posta ve kargo teslim alan bina görevlisi, toplantı odası kullanımı, ortak çalışma alanı ve ücretsiz internet gibi yan hizmetlere de erişim hakkına sahip olur.

Yani anlaşılacağı üzere sanal ofis yalnızca şirket kuruluşu için ortaya atılmış bir hizmet değildir. Sanal ofis çözümlerinden faydalanan firmalar, bu hizmet ile birlikte pek çok avantaja da sahip olurlar. Özellikle tüm iş yükü dijitalde olan firmalar için sanal ofis çözümleri adeta bir çalışma kültürü haline gelmiştir.

Sanal Ofis Avantajları Nelerdir?

  1. Maliyeti Oldukça Düşüktür

İşletmesi için iş yeri ya da ofis açmak isteyen kişilerin göz önünde bulundurması gereken pek çok gider kalemi vardır. Emlakçı ücretinden depozitoya, ofis mobilyalarından personel giderlerine kadar pek çok kalem; işletmelerin boynuna adeta yük olmaktadır. Sanal ofis çözümlerinden faydalandığınız taktirde göz önünde bulundurmanız gereken tek maliyet; sağlayıcınızın belirlediği aylık ücrettir.

  1. İşletmenizi Merkezi Bir Konumda Temsil Edebilirsiniz

Büyük şehirlerde merkezi konumlara yaklaştıkça kira fiyatları bir hayli artmakta ve işletmelerin bu noktaları tercih edebilme şansı da buna bağlı olarak bir hayli azalmaktadır. Ancak sanal ofis çözümlerinden faydalandığınızda, işletmenizin fiziksel adresi, yaşıyor olduğunuz şehrin en merkezi konumu olabilir!

  1. Ofis ve Personel Giderlerini Düşünmezsiniz

Sanal ofis çözümlerinden faydalandığınızda, sağlayıcınız tarafından sizlere sekreterlik ve kargo – posta temin hizmeti ücretsiz bir şekilde sunulur. Firmanıza ulaşan müşterilerinizin çağrıları öncelikle sekreter tarafından yanıtlanır ve sonrasında size yönlendirilir. Ayrıca firmanıza gönderilen posta ve kargolar, bina temsilcileri tarafından teslim alınır. Bunlar için hiçbir ek ücret ödemeniz gerekmez.

  1. Hareket Kabiliyetinizi Kısıtlamaz

Eğer iş fikrinizi hayata henüz yeni geçiriyorsanız; göz önünde bulundurmanız gereken pek çok masrafınızın olması muhtemeldir. Bu masraflara bir de ofis giderleri eklendiğinde, işletmenizin hareket kabiliyeti büyük oranda kısıtlanır ve muhtemelen tüm planlarınız daha yavaş bir hızda ilerler. Ancak sanal ofislerin maliyeti çok daha düşük olduğundan, bütçenizin önemli bir kısmını koruyarak işletmeniz ile dilediğinizde aksiyonlar alabilirsiniz.

  1. Prestijli Bir Binada Bulunursunuz

Daha önce de belirttiğimiz gibi, sanal ofis çözümleri sunan sağlayıcılar genellikle şehrin en merkezi noktalarında, lüks plazalarda konumlanırlar. Sanal ofis çözümlerinden yararlandığınızda, sizlerin işletmeleri de bu lüks ve prestijli binalarda konumlanır. Yani hem müşterileriniz gözünde hem de sektörünüzde ayrıcalıklı bir konumda yer alırsınız.

Görüldüğü üzere işletmelerin, özellikle iş ağırlığı dijitalde olan işletmelerin, sanal ofis kullanmak için pek çok geçerli sebebi bulunur. Eğer sizler de sanal ofis hizmetinden faydalanmak isterseniz, kendinize uygun bir sağlayıcı keşfederek bu yeni kültüre doğru bir adım atabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim