MHP Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Melek Öngül 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; “ Öğretmen, sadece öğretme işini yapan kişi değil, bir bireyin toplumda ki varoluşunu da belirleyici en önemli faktördür.  Öğretmen, gençliğin imzası, geleceğin mimarı , kişilik hamurunu şekillendiren bir sanatkar, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Küçük yaşlardan eğitime ve öğretime başlayarak insanoğlunun uygarlığını devam ettirmek için çalışır.

     Uygarlığımızın devam etmesinde ki bu önemli rolü bildiği için Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk , Cumhuriyetin ilanından sonra yurdumuzun her yerinde yeni yeni okullar açtırmıştır. Atatürk, eğitim ve öğretimin yayılmasından, yaygınlaşmasından yana olduğu için 1928 de harf devrimi yaparak okuma yazma bilmeyen kişiler için Millet Mekteplerini açmış, tahta başına geçerek dersler vermiştir. 24 Kasım da ise bakanlar kurulunda Atamıza Başöğretmenlik şanı verilmiş ve Atamız Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmiştir.

     Başöğretmenimiz, öğretmenlerin Kurtuluş savaşında gösterdiği etkinliği işaret ederek, Türkiye’nin oluşumunda öğretmenlerimize büyük görevler düştüğünü ve çağdaş bir millet olabilmemiz için eğitimin yaygınlaştırılmasının önemine inanıyordu. Bu nedenle,” Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” sözleri ile öğretmenlere verdiği değeri ve önemi en güzel biçimde ifade etmiştir. Atamızın 100. doğum gününde, 1981 yılında her 24 Kasım da ülke çapında “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

   Başöğretmenimizin de belirttiği gibi yeni nesiller öğretmenlerimizin eseridir. Ülkemizin geleceğini gençlere emanet ederken, anahtarını da öğretmenlerimize vermiştir. Öğretmenler, yapıcı, eşitlikçi, yaratıcı,insan haklarına saygılı ve özverili bireyler olarak her alanda yeniliği, ilerlemeyi, milli duyguları, gerçekleri aydınlatarak beceri ve yeteneklerin gelişmesine yardımcı olmaktadırlar.

    Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor ve ülkemizin değerli hazineleri olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM