PELİN ÜZEK 
ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Millî Eğitim Vakfı (MEV) 34. Olağan Genel Kurulu’nda, “Ankara’da, İstanbul’da, Van’da, Eskişehir’de emekli öğretmenlerimizin her türlü bakım ve sağlık hizmetlerinin görülebileceği öğretmen yaşam evlerini oluşturacağız” dedi. 
MEV 34. Olağan Genel Kurulu, MEV İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle gerçekleşti. Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, öğrencilerin dans gösterileriyle devam etti. Kurula katılan Milli Eğitim Bakanı Avcı, vakıfa bağışlarıyla destek olan tüm eğitim gönüllerine ve hayırseverlere teşekkür ederek, “Milli Eğitim Vakfımız bu genel kuruldan sonra da hayırlı hizmetlerini katlayarak devam edecek. Bu Genel Kurul vesilesiyle Milli Eğitim Bakanı olarak, yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerine özet olarak bir hedefi gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Emekli öğretmenlerimiz özellikle yalnız yaşayan, emekli yaşlı öğretmenlerimiz için birlikte olabilecekleri Yaşam evleri ve her türlü sağlık sorunlarını da kolaylıkla çözebilecekleri ortamları oluşturmak. İnşallah başlangıç olarak Van’da Eskişehir’de, Ankara’da, Eskişehir’de pilot uygulamalarla başlayıp bunu hep birlikte yurt genelinde yaygınlaştıracağız. Böylece borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimiz öğretmenlerimize hiç olmazsa bizde elimizden geldiğince emekliliklerinde rahat ortamlar sağlamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Program sonrası gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili sorduğu soruya Avcı, "Biz katıldığımız programların gölgede kalmaması için o programlar dışındaki konularla ilgili konuşmamaya gayret ediyoruz" dedi.

“YENİ YÖNETİM KURULU KURULMAZ HEMEN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ”
MEV’in 34. Olağan Genel Kurulu olduğunu tekrar hatırlatan Avcı, şunları söyledi:
“Bu genel kurulda en büyük beklentimiz önümüzdeki dönemde yaşlı ve yalnız yaşayan emekli öğretmenlerimiz için yeni yasam evleri oluşturmak bununla ilgili olarak vakıf yöneticilerimizle anlayış birliği içerisindeyiz. vakfımızın da imkânlarıyla yurdumuzun muhtelif yerlerinde yalnız yaşayan, özel bakıma ihtiyaç duyan özellikle yaşlı ve ya kıdemli emekli öğretmenlerimize destek olacak yeni yaşam alanları oluşturacağız. Bence bu genel kurulun en güzel müjdelerinden bir tanesi bu oldu. Yeni yönetim kurulu kurulmaz hemen çalışmaya başlayacağız. İnşallah Ankara’da, İstanbul’da, Van’da, Eskişehir’de emekli öğretmenlerimizin her türlü bakım ve sağlık hizmetlerinin görülebileceği öğretmen yaşam evlerini oluşturacağız.” 
Editör: TE Bilişim