Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Eskişehir’de tamamlayan ve tamamlayacak olan uluslararası öğrencilerin mesleki kariyerlerini desteklemek amacıyla Eskişehir Ticaret Borsası ev sahipliğinde “Potansiyel Mezun Atölyeleri Eskişehir Buluşması” gerçekleştirildi.

ETB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan yaptığı açılış konuşmasında Eskişehir üniversitelerinde öğrenci olmanın çok önemli bir şans olduğunu belirterek bu şansı iyi değerlendirin dedi. “Şehrimizde aldığınız üniversite eğitimi ve Türkiye’deki yaşam deneyiminiz ileride ülkelerimiz arasındaki dostluğa, ticarete ve dünya barışına inanıyorum ki önemli katkı sağlayacaktır. Borsamızda yapacağımız tanıtımlar ile Eskişehir Üniversitelerinden mezun ve mezun adayları yabancı öğrencilerin mesleki kariyerlerini desteklemek ve yaşadığınız toplumların kalkınmalarına katkı sağlayabilmek temel amacımızdır. Bu tanıtımın ülkelerinize taşıyacağınız çok kıymetli bir gözlem ve deneyim olacağını da ayrıca belirtmek isterim. İlişkilerimizde bizlere aracılık eden, sosyal ilişkilerimizi düzenleyen Türk dili ve kültürümüzle olan bağlarınızı da bir ömür boyu koparmadan sürdürmenizi dilemekteyim” ifadelerine yer verdi.

Özel sektörün içine balıklama dalın

Sözlerine devam eden ETB Başkanı Zeydan: “Özel sektörün kendine özgü katı kuralları sizleri asla ürkütmesin.  Kalıcı ve hayati iş tecrübesini özel sektörün çarkları arasında kazanırsınız. Ancak tecrübe pahalıdır, bedeli ağır olabilir. Bu ağır bedele sabırla katlandığınızda sonunda kazanan sizler olursunuz, çalışma hayatına çok daha çabuk uyum sağlayabilirsiniz. Ayrıca; perspektifiniz ve global olaylara bakış açınız gelişir ve değişir. Yeteneklerinizi, bilgi birikiminizi köreltebilecek ve gelişiminize yeterince olanak sağlayamayacak işlere sadece masa başı kolay bir iş diye lütfen çok fazla itibar etmeyin. Özel sektörden asla korkmayın. Bu tecrübeleri edinebilmeniz için özel sektörün içine balıklama dalın” ifadelerine yer verdi.

Sunumların ardından, Eskişehir Ticaret Borsası’nda tarımsal emtiaların satışa sunulduğu elektronik işlem seans salonu ve tarım ürünlerinin analiz edildiği yetkili sınıflandırıcı laboratuvarı ile Tarım Aletleri Müzesi katılımcıların ziyaretine açılarak borsaya tabi tarımsal emtiaların işlem süreçleri hakkında uygulamalı bilgiler verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETB Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan, bu tarz atölyelerin ve bilgi paylaşımlarının öğrencilerin iş yaşamlarında hayati bir önem taşıdığını vurgulayarak Eskişehir’in kültürel ve tarımsal farkındalığını artırmaya vesile oldukları içinde ayrıca mutluluk duyduğunu ifade etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM