Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanı Mahir Sayın ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Temurci, “Özgürlüklerin olmadığı yerde ekonomi de iyi olamaz.” diye konuştu. 

Yerel yönetimlerin AK Partili olmaması nedeniyle, merkezi hükümetin olanaklarından yararlandırılmadığını ifade eden Temurci, “Eskişehir, sanayinin, ticaretin, eğitimin merkezi bir şehir, seçime gidiyoruz ve kurtuluş mücadelesinin fedakâr şehri Eskişehir’in o fedakârlığın karşılığını geçtiğimiz yıllarda almış mıdır diye sormak istiyorum.” dedi.

Türkiye’nin dört bir tarafını dolaştığını ve 39 yıllık siyaset hayatında siyasetin bu kadar çirkinleştiği bir dönemi yaşamadığını dile getiren Selim Temurci’nin açıklamasında şunları dile getirdi: “Ülkede ekonomik anlamda hanelerin bir yangın yeri olduğunu görüyoruz. Partinin ilk adının adalet olmasına karşın, adalete bu kadar ihtiyaç duyulan başka bir dönem olmadı. Ekonominin bu halde olmasının nedeni de bilgisizce yürütülen ekonomi politikalarıdır. Ekonominin düzelmesi için önce ülkede hukuk ve demokrasinin sağlanması lazım. Türkiye’nin 10 büyük ekonomiden biri olma hedefi vardı, tüm sıkıntıların merkezinde otoriter bir yolsuzluk düzeni yatmaktadır. Bu sistemin adı da Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemidir. İstiyoruz ki Türkiye bizimle beraber demokrasi ve hukukla buluşsun, çünkü özgürlüklerin olmadığı yerde ekonomi de iyi olamaz.”

İŞİ EHLİNE VERECEĞİZ

Asgari ücret açıklamalarından 1 gün sonra et ürünlerine yüzde 40 zam yapıldığını ifade eden Temurci sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur Korumalı Mevduat uygulamasının ülke ekonomisine maliyetine 280 milyar TL, 330 milyar TL ise faize harcandı, Türkiye 600 milyar lira faiz ödedi 2022 yılında, Hani faiz haramdı? Bizim iktidarımızda herkes kendi bildiği işi yapacak, ehliyet ve liyakat yeni dönemin en belirleyici unsurlarından biri olacak, yani işi ehline vereceğiz. Seçimi kazandıktan sonra 3 ay içinde ekonomiyi düzenleyeceğiz, tarım, hayvancılık, ticaret, eğitim 6’lı masanın en önemli başlıca konuları olacak.”

Toplantının sonunda partiye yeni katılan üyeler rozetleri takıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM