PLAKA TANIMA SİSTEMİ

Plaka Tanıma Sistemi yaygın olarak ; yaşam alanları (site ve rezidanslar) , alışveriş merkezleri , ticari otoparklar , hastaneler , stadyumlar , fabrikalar , iş yerleri , tatil beldeleri , eğlence yerleri , parklar ve dinlenme alanları , konsolosluk ve devlet kurumlarında kullanılır. Sistemin okuma hızı sayesinde araç kuyrukları oluşmadığı gibi, bilet makinası ya da giriş butonu gibi ihtiyaçları da ortadan kaldırır. Plaka tanıma sistemi kurularak güvenlik personeli istihdamı konusunda tasarruf sağlarken aynı zamanda insana dayalı hatalardan da kurtulmuş olunur. Plaka tanıma sistemimiz kamera ve yazılımdan oluşmaktadır. Kontrolü sağlanmak istenen alana yerleştirilen kamera sayesinde araçların plakaları okunarak yazılıma aktarılır. Okunan plaka yazılımda kayıtlı ve yetkisi var ise geçişine izin verilir ve tarih saat bilgisiyle beraber geçiş anındaki fotoğrafı veri tabanına kaydedilir. Bu kaydedilen bilgiler ileriki tarihlerde raporlanabilir. Plaka tanıma sistemimiz ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılır. Ücretsiz Plaka Tanıma Sistemi genellikle yaşam alanları , fabrikalar gibi sadece geçişlerin kontrolünün yapılacağı alanlarda kullanılır. Ücretli Plaka Tanıma Sistemi ise ticari otoparklarda kullanılır. Ücretli Plaka Tanıma Sisteminde otoparka giren aracın plakası sistem tarafından okunarak, giriş yaptığı saat kaydedilir. Çıkışta, aynı aracın plakası tekrar okunarak içerde kalma süresi otomatik olarak hesaplanır ve ekranda ücret bilgisi gösterilir.

KARTLI GEÇİŞ SİSTEMİ

 Herhangi bir alana izin verilmiş kişilerin, geçerli kartlarla ve kart okuyucularla girebilmesini sağlayan bu sistemler kayıt ve kontrol işlevini de yerine getirir. Kartlı geçiş sistemi günümüzde iş merkezleri, ofisler, apartman ve daire girişleri, fabrikalar, bu fabrikaların özel alanları, depolar, hastaneler, okullar,  yurt binaları, asansörler, park alanları, hatta günümüzde toplu taşıma araçlarında bile kullanılmaktadır.  İşyerlerinde kullanılan kartlı sistemler, çalışanların işe giriş çıkış saatlerini dolayısıyla da personel takibini sağlar. Öte yandan çalışanların iş yerinde sadece yetkili kılındıkları bölgelere girebilmeleri kartlı sistemler ile gerçekleşir. Örneğin güvenlik kameralarının bulunduğu alana sadece yetkili kişinin girmesi, diğerlerinin dışarıda kalması bu kartlarla sağlanır. Otel, hastane gibi alanlarda kullanımında kimin geldiği, ne kadar süre orada kaldığı gibi kayıtlar tutulur. Kartlı geçiş sistemlerinin apartman girişleri ile asansörlerde kullanımı ise, sadece binada oturanların oraya girmesi ve asansörü kullanması amaçlıdır. Asansör kullanımında  kişinin hangi  evi hangi kattaysa  sadece o  kata kadar çıkması da bu sistemlerin  sunduğu faydalar arasındadır. Keza okullarda ve üniversitelerde de sadece kayıtlı öğrenci ve eğitmenlerin kampüse girmesi kartlı sistemler sayesindedir.. Bu sistemler izin verilmiş kişilerin belli alanlara girmesini sağladığı gibi, izin verilmemiş kişilerin de söz konusu bölgeye girmesinin önüne geçer. Kartlı geçiş sisteminde, geçilmesi gereken bir turnike veya kapı ve bu geçişlere montajlanmış kart okuyucular bulunur. Kartların içinde manyetik bantlar bulunur, kart okuyucuya 5-10 santimetre yaklaştırıldığında ya da dokundurulduğunda kart, okuyucu ile etkileşim içine girer ve sistem onay verir ya da izinsiz biri kişi söz konusuysa girişe izin vermez. Aslında modern anahtarlar olarak adlandırılabilecek kartlı geçiş sistemi günümüz şartlarında güvenliğin olmazsa olmazları arasına çoktan girmiştir. Güvenliğin yanı sıra, veri elde etmek için de sıkça kullanılır.

BEKÇİ TUR SİSTEMİ

Bekçi tur sistemi; bekçi tur kontrol kalemi , kontrol edilmesi istenen noktalara yerleştirilen güvenlik noktaları; bekçilerin sisteme kendilerini tanıtmalarına yarayan personel kartları ve bekçi kontrol yazılımı ile bilgileri bilgisayara aktaran bir USB kablodan oluşur. Bu kontrol noktaları dış hava koşullarından etkilenmeyen özel dayanıklı bir malzemeden üretilir. Personel kartı vasıtası ile kendilerini sisteme tanıtmış olan bekçiler; kontrol edilmesi gereken noktaları bekçi tur kontrol kalemi ile dolaşır ve gün sonunda kontrol bilgilerini taşıyan kalemi yetkililerine teslim eder. Yetkili bekçi kalemini usb aktarım kablosu ile bilgisayara bağlayarak; bekçi kontrol yazılımı vasıtası ile, hangi bekçi hangi saatte hangi noktaları kontrol etmiş ve/veya etmemiş bunun raporunu alabilir. Eğer daha da fazla ayrıntı istenirse bekçi kontrol sisteminde seçilen iki zaman dilimi arasında bekçinin çalışmadığı saatler, devriyede olan sorunlar, noktaları ne kadar ara ile ziyaret ettiği gibi bilgileri vardiyaya göre ayrı ayrı da raporlamak mümkün olabilir.