Hobiler insanların boş zamanlarında streslerini atmasını ve keyifli vakit geçirmesini sağlayan aktivitelerdir. Aynı zamanda onların yeteneklerini geliştirmelerine de yardımcı olur. Oldukça keyifli bir hobide kullanabileceğiniz porselen çamur, killi topraktan oluşmaktadır. Yapısı daha pürüzlüdür.  Dayanıklı bir çamur çeşidi değildir. Sırlaması yeni başlayanlar için zorlayıcı olabilir. Pişirme sıcaklığı binlerce derecelere çıkmaktadır. Bu nedenle özel atölyelerde yapılır ev içinde yapması zordur. Tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Sert, yumuşak gibi farklı çeşitleri bulunmaktadır. Çeşitlerine göre fırınlanma şekilleri de değişiklik göstermektedir.

Porselen Çamurun Fiyatları

Hobi için porselen çamur almak istiyorsanız fiyatların markadan markaya değiştiğini öncelikle söylememiz gerekir. Bu sektörde en bilindik markalardan olan Crafist ve Laguna Clay gibi markaları seçerseniz ödeyeceğiniz ücretlerde yüksek olacaktır. Fakat bu kadar para vermek istemiyorsanız Refsan, Etisanat gibi markaların ürünlerini tercih ederseniz çok daha uygun fiyatlara kil bulmanız mümkün olur. Eğer sadece deneme amaçlı almıyorsanız bu hobiyi uzun süreler yapmayı düşünüyorsanız 10 kg gibi büyük miktarlarda alırsanız fiyatlar çok daha uygun olacaktır.

Porselen Çamur ile Yapılabilecekler

Yapımı ve işlenmesi biraz ustalık gerektiren porselen çamur ile çalışmalara başlamadan önce seramik çamuru ile bir süre çalışmanızı öneririz. Çünkü bu çamur serttir ve şekillendirirken sizi zorlayabilir. İlk olarak akla porselen denilince mutfak gereçleri ve servis ürünleri gelse de aslında porselen çamurunun birbirinden farklı çeşitleri olması kullanım açısında da büyük genişlik sunmaktadır. Genelde estetik görüntüsünden dolayı mutfak gereçlerinde tercih edilmektedir. Işık geçiren porselenler aydınlatma ürünlerinde kullanılabilirken sıvı olan porselen çamuru genelde kalıplarla yapılan seri üretim işlerde tercih edilmektedir. Siz de oldukça avantajlı bir şekilde porselen çamuru almak isterseniz mutlaka https://www.crafist.com.tr/porselen-sirlari internet sitesini hemen ziyaret edebilirsiniz!

Editör: Mustafa YILDIRIM