AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Aksoy parti olarak Eskişehir’de en yüksek orana ulaşmak istediklerini ifade ederek, “Hedefimiz 7’de 7 yapmak” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevini sürdürürken istifa edip 24 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan Hüseyin Aksoy, neden siyasete atılmak istediğini anlattı. Eskişehir’e hizmet etmek adına yola çıktığını aktaran Aksoy, “Ülkemize, şehrimize hizmet edebilmek için bu yola çıktık. Uzun yıllar bürokratik tecrübelerimiz var. Bu tecrübelerimizle birlikte arzu edipte yapamadığımız hizmetleri Allah nasip ederse, genel merkezimiz uygun görür ve görev verilirse en iyi şekilde katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Milletvekili olmak istemenizdeki amaç nedir?

2004 yılından bu yana Eskişehir’deyim. 2000-2004 yılları arasında Kütahya Belediyesi’nde şirket personeli olarak görev yaptım. 2004-2011 yılları arasında Odunpazarı Belediyesi’nde çeşitli görevlerde bulundum. Basın-yayın biriminde memurluk, şeflik.  Kültür müdür yardımcılığı ve destek hizmetleri müdürlüğü gibi. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığının kurulmasının ardından Eskişehir il müdürü olarak  gençler ve spor kulüpleriyle çalışma fırsatı bulduk. Dolayısıyla sahada hemen hemen herkesimle çalıştık. Devletin bütün kademelerinde çalıştım. Şirket personelliğinden başlayıp, memurluk, şeflik, müdürlük ve il müdürlüğü görevlerinde çalışma imkanım oldu. Hem belediyecilik tecrübemiz hem gençlik ve spor il müdürü olarak gençlerin istekleri, arzuları, talepleri hizmet noktasında bilgi ve tecrübelerimizi kazandık. Spor kulüpleriyle yapmış olduğumuz istişarelerimizle birlikte sahada tecrübe edindik. Bu tecrübelerimizi farklı bir alanda siyasette yine hizmet edecek şekilde çalışmak için yola çıktık.

Gençlerden bahsettiniz. Gençlere yönelik nasıl bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz?

2 tane üniversitemiz var. Üçüncü üniversite de kuruluyor. Bakanlığımız gençlerin yurt ve barınma sorununu çözmek için büyük çaba sarf etti.  Fakat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür olarak görev yaptığımız sürede bizim de karşılaştığımız, KYK’nın da karşılaştığı arazi sorunlarını maalesef çözemedik. Muttalıp’ta 2 bin öğrencilik bir yurt binası yapılacaktı bundan yaklaşık 4 yıl önce başlayacaktı. Arazi sorunları çözülemeyince daha yeni çalışmalar başladı. 4 yıl burada okuyan gençlerimizin parası gelmiş, projesi hazırlanmış her şeyi hazır imkanlardan yararlanması engellenmiş oldu. Aynı sorunları sportif faaliyetlerde de yaşadık. Muttalıp’ta 2 Eylül Kampusu karşısında 105 bin metrekare kurumumuza ait, içinde futbol sahası ve spor lisesi olan bir arazi var. Biz buranın imar değişikliği için belediyeye defalarca müracaat ettik ama bir türlü çözemedik. Futbol kentiyiz diyoruz, genç kardeşlerimizin sportif faaliyetlerini artırmayı gayret gösteriyoruz. Ve Eskişehirspor altyapısına sporcu yetiştirme arzusundayız ama futbol sahası yapamıyoruz. Ödeneğimiz geldi, paramız var, sahamız var. İmar sorununu çözemediğimiz için yapamadık. Gençlerimizin öncelikle sorunu barınma sorunu. Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de kiralık mülkler aracılığıyla bu işi nispeten rahatlattı.

VİZYON SAHİBİ GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ

2023, 2053 ve 2071 vizyonunda donanımlı gençlik yetiştirmemiz gerekiyor. Ülkemizin etrafında bir ateş çemberi var. Ülkemizi bölmeye çalışan içeride bir sürü düşmanımız var. Bunu 15 Temmuz’da yaşadık. Hainlerin amacı ülkeyi ele geçirmekti. Başarılı olmuş olsalardı belki de iç savaş belki de ülkemizin bölünmesine sebep olacaklardı. Dolayısıyla geçmişi bilen, tarihimizi bilen ve geleceğimize yön verecek vizyon sahibi gençler yetiştirmeliyiz.

Şehrin size göre başlıca sorunları nelerdir?

Belediyelerin farklı partiden, hükümetin farklı partiden oluşu şehrimizin yatırım alamadığı, alamayacağı anlamına gelmiyor. Şehrimize yapılan yatırımları hep beraber görüyoruz. İşte Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan döneminde yapılan çevre yolundaki düzenlemeler şehrimizin giriş ve çıkışlarını rahatlattı. Yapılan şehir hastanesi, devlet hastanesi gibi yatırımlar mevcut. Yaklaşık 150 milyon TL’ye şehrimize yeni bir stadyum kazandırıldı (arsa maliyeti hariç). Yeni yüzme havuzları, yeni spor salonları, okullar… Hızlı tren Türkiye’de ilk defa Eskişehir’e geldi. Hükümetimiz Eskişehir’e çok önemli yatırımlar yaptı.

SORUNU 6 BUÇUK YILDA ÇÖZEMEDİK

Yerelde ise yaşadığımız sıkıntılara gelecek olursak (görevde bulunduğumuz zamanda yaşanan sıkıntılar) diğer illerden belediyeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne arsa veriyor. Altyapılarını yapıyor ve diyor ki ‘gelin siz buraya yatırım yapın’. O mahallenin sosyal dokusu değişsin. Bazı illerde mesela Bursa’da yatırım maliyetinin yarısını belediye veriyor. Yarısını bakanlığımız sağlıyor. Arsasını tahsis ediyor. Bunlar hep işbirliği içerisinde hızlı bir şekilde şehrin kültürel, sportif, sanatsal faaliyetlerine hizmet edecek yatırımlar. Ama biz Eskişehir’de Muttalıp’taki bir arsa sorununu ödeneği gelmiş olduğu halde 6 buçuk yılda çözemedik. Biz bunu kullanamadığımız zaman bu para geri çekilir. Eskişehir önemli bir yatırımdan mahrum kalmış oluyor.

Yıllarca stadyum nereye yapılsın tartışması oldu. Sazova’daki arsa spor genel müdürlüğüne aitti. Biz o arsaya bile yatırım yaparken zorlandık. Bize gösterilen yer Muttalıp’taki yerdi.Kamulaştırması yapılacak, tarım arazisi olduğu için tarım arazisi statüsünden çıkarılacak. Bunları düşündüğünüz zaman en az 4-5 yıl sürecek. Stadyumu yaptık. 3 defa milli maç oynandı. Türkiye Kupası finali burada oynandı. Tüm Türkiye’den taraftarımızla övgü ile bahsedildiği güzel organizasyonlara ev sahipliği yaptık.

BELEDİYE PARASINI BİZDEN İSTEDİ

Şehir dışından gelen sporcular şehrimizde kalıyor.  Aileleriyle geliyorlar, alışveriş yapıyorlar. Memleketlerine gittiklerinde Eskişehir’i anlatıyorlar. Dolayısıyla yerel yönetimlerin bize destek olması gerekiyor bu konuda. Ama maalesef bu sıkıntıları yaşadık.  Görevdeyken büyükşehir belediyesinden bir tebligat geldi bize. Stadyumun yanında bir kavşak çalışması yapıldı. Belediye bize asfalt parasını gönderdi. O yol stadyumun bir yolu ama halkın kullandığı bir yol. Şimdi ben yol açtım diyorsunuz, parasını devletten istiyorsunuz. Bunlar şehrin yatırım almasını engelleyen konular.

Nasıl bir Eskişehir ve Türkiye hayal ediyorsunuz?

 Türkiye’de ilk defa bir başkanlık seçimi olacak. Yeni sistemde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkan olarak seçilmesi için gayret göstereceğiz.  Meclisteki çoğunluğumuz da çok önemli. Çünkü hizmetlerin düzgün yapılması, alınacak kararların hızlı şekilde alınması için. Biz bu kapsamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben bürokrasiden geliyorum. Bugüne kadar siyasi parti içerisinde çalışmalarımız olmadığı için teşkilatlarımızla bu süreçte birebir görüştük. Tüm ilçelere gittik. Mahalle teşkilatımızla görüştük. Öncelikli olarak kendimizi tanıttık. Yarın temayül var. Temayülden sonra Ankara’da mülakatlar olacak. 40 aday adayımız var. Bu 40 kişi içerisinden 7 kişi listeye yazılacak. Bu 7 kişi içerisinden alacağımız oyla milletvekili sayımız belli olacak. Arzumuz vekil sayımızı çoğaltmak. Burada ben olsam da olmasam da. Seçim sonuna kadar bir ve beraber çalışacağız.

Makam ve mevki derdinde değiliz. Bizim derdimiz hizmet edebilmek. Bu vatana ve millete faydalı görevlerden bulunabilmek. 24 Haziran’dan sonra kurulacak olan hükümette yer alacak olan tüm arkadaşlarımız ülkemizin gelişmesi için gayret edecek. Ülkemizi geliştirmek için mücadele edeceğiz.

GENEL SEÇİMLERDEN SONRA ÖNCELİĞİMİZ BELEDİYELERİ KAZANMAK

Eskişehir konum itibariyle avantajlı bir şehir. Genç nüfusun yoğun olduğu bir şehir. Uçak sanayi, raylı sistemler sanayi alanında çok önemli fabrikalarımız var.  Kırka Boraks var. Eskişehir konum olarak çok stratejik bir noktada. Sanayinin geliştirilerek gençlerin istihdamı konusunda çalışmalar yapılması gerekiyor. Çevre yolu uzun zamandır gündemde. Yerel yönetimle yapılacak bir çalışma.  Genel seçimlerden sonra önceliğimiz belediyeleri kazanmak. Birlikte daha güzel ve hızlı bir süreç işleyebilsin. Şehir içerisinde yapılaşma sorunu var. Eskişehir çok geniş bir alana sahip olmasına rağmen hala trafik sorunumuz var. Trafik gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alacak. Bunların çözülmesi gerekiyor. Vizyonlu bir kent olması gerekiyor.  

Saha çalışmalarına başladınız. Teşkilatları ziyaret ettiniz. Nasıl bir yol izlediniz bu süreçte. Temayülden sonra nasıl bir çalışma yapacaksınız?

Bürokrasiden geldiğimiz için delegeler tarafından çok bilinmiyoruz belki. Aday adaylığımızı açıkladığımız gün başlamak üzere bütün ilçe teşkilatlarımızı ziyaret ettik. Mahallerimizi ziyaret ettik. Hüseyin Aksoy kimdir? Bu yola neden çıktı? Öncelikli kendimizi tanıttık. Yarın sabah temayülde bulunacağız.  Genel merkezimizce temayül yoklamaları değerlendirilecek ve mülakatlara çağrılacağız. Mülakatlara gittiğimizde ne için bu yola çıktığımızı anlatacağız. Arkasından 21 Mayıs son gün. Dolayısıyla seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben listeye giremesem de sonuna kadar çalışacağım. Listede olursak ayrı bir mutluluk içerisinde oluruz ama listede olamasakta darılma, küsme söz konusu asla olmaz.  Biz asla rakip değiliz. Aynı dava için yola çıktık.

Seçme yönelik hedeflerimiz nelerdir?

Eskişehir’in vekil sayısı arttı. 7 oldu. Dolayısıyla vekil sayısının artması bizim için bir avantaj. En çok oy oranıyla Eskişehir’den en fazla vekil çıkartmayı arzuluyoruz. Dileğimiz 7’de 7 yapmak. Mecliste daha fazla vekille Eskişehir’i temsil etmek isteğimiz. İnşallah mahcup olmayız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ülkemize, şehrimize hizmet edebilmek için bu yola çıktık. Uzun yıllar bürokratik tecrübelerimiz var. Bu tecrübelerimizle birlikte arzu edipte yapamadığımız hizmetleri Allah nasip ederse, genel merkezimiz uygun görür ve görev verilirse en iyi şekilde katkı sağlamak istiyoruz. Temayül öncesi herkes bir isim belirledi. Süreç boyunca kendimizi anlatmaya çalıştık. Takdir delegelerimizin. Çıktığımız bu yolda destek olurlarsa mutlu oluruz.

Hüseyin Aksoy kimdir?

1977 yılında Kütahya'da doğdu. İlk Orta ve Lise eğitimini Kütahya'da tamamladıktan sonra 1995 yılında girmiş olduğu Askeri Okuldan 2.lik derecesi ile mezun oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 2000 yılına kadar çalıştı. 28 şubat döneminde evli olmadığı halde eşinin başörtüsü ve Milli Gençlik Vakfına maddi destekte bulunduğu için Türk Silahlı Kuvvetlerinden uzaklaştırılan Hüseyin Aksoy, 2000 yılından 2004 yılına kadar Kütahya Belediyesinde şirket personeli, 2004 yılından 2011 yılına kadar Eskişehir Odunpazarı Belediyesinde Memur, Uzman ve Destek Hizmetleri Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında çıkartılan Kanun ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden haksız bir şekilde uzaklaştırıldığı için hak iadesi verildi.
2011 yılında atandığı Anadolu Üniversitesinden Gençlik ve Spor Bakanlığının kurulmasına müteakip Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak atandığından dolayı ayrıldı. 2011 yılından itibaren Eskişehir'de başta 33 bin kişilik yeni stadyumun yapımı, yeni spor salonları, yeni antrenman salonları, gençlik merkezleri ve gençlik kampları gibi çok sayıda yeni tesislerin kazandırılmasında büyük emek sarf etti. Yapılan yeni stadyumda önemli 3 büyük Milli maç başta olmak üzere kupa maçları, yükselme maçları gibi büyük organizasyonları sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladı. Futbol haricinde Eskişehir'de ilk defa yapılan Avrupa ve Dünya Hentbol müsabakaları, diğer spor branşlarında çok sayıda Uluslararası müsabakaların sorunsuz şekilde yapılmasını sağladı. Sporcu sayılarında gözle görülür bir şekilde artış sağladığı gibi ilin sportif başarısı ve Milli Sporcu sayılarını arttırmak için çalıştı. Gençlik merkezleri ile gençlerin kenti olan ve 2 Üniversiteye sahip Eskişehir'de gençlere yönelik sanatsal kültürel faaliyetler gerçekleştirerek gençlerin hizmetkarı oldu.
Uzun yıllar belediyecilik tecrübesinin yanında gençlere uzun süre hizmet ederek gençlerin istekleri ve taleplerini iyi bilen bir kişi olarak bundan sonraki  çalışma hayatında ilimize daha da güzel hizmetler kazandırmak için 24 Haziran da yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Milletvekili Aday Adayı olabilmek için İl Müdürlüğü görevinden istifa ederek 27 Nisan tarihinde Eskişehir'den adaylık başvurusunu yaptı. Hüseyin Aksoy evli ve 3 çocuk babası.
 

Editör: TE Bilişim