Birlik Haber Sen Şube Başkanı Ercan Yattıkalkmaz, PTT’de yaşanan sorunlar hakkında konuştu. PTT’nin bir yapılanma sürecinden geçtiğini söyleyen Yattıkalkmaz, bu sürecin uzadığını ve bu sebeple eleman sorunu yaşandığını söyledi.

Personel alımının gerçekleşmesinin beklendiğini ifade eden Yattıkalkmaz, “PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, PTT’nin büyüyeceği, 100 bin personele ulaşacağı söylemişti. Türkiye’de bin 750 kişinin alınacağını duyurmuştu. Ancak aradan geçen zamana karşın bu alım gerçekleşmedi. Bu da hem kurumda çalışanlar hem de PTT’ye gelen vatandaşlar açısından ciddi problemler yarattı” dedi.

PTT PERSONELİ YETERSİZ KALIYOR

Yaşanan sorunlardan söz eden Yattıkalkmaz, şöyle konuştu: “Kurumumuz yeni bir yapılanma sürecine girmiş bulunmakta. Birçok hizmette bir atılım içerisine girdi. Ancak bu hizmetleri yerine getirecek personel alımı halen gerçekleşmedi.  Personel eksikliği had safhada. PTT çalışanları, yıllık izinlerini bile kullanamıyorlar. Eskişehir günden güne büyüyor, emekli olanlar ya da doğum iznine ayrılanlar oluyor.  Gişelerde memur kalmadı. Çoğu şubede şube müdürü bile gişede oturup çalışıyor. Bu da işleri de yavaşlatıyor. Vatandaş uzun süre kuyruk beklemek zorunda kalıyor ve bundan şikayet ediyor. Böyle bir handikap içerisindeyiz. Taşeron yasasının çıkması ile birlikte beklenti içindeydik. PTT’de çalışanların yarısı taşeron olarak çalışıyor. Özellikle posta dağıtımında çalışan taşeron arkadaşlarımız var. Ancak onlara kadro verilmedi.”

PTT bünyesindeki şube sayısı ve çalışan sayısı hakkında da bilgi veren Yattıkalkmaz, “Eskişehir’de 277 kadrolu kurum personeli ve 1750 taşeron çalışan mevcut. Kurumuzda yeni yapılanmayla birlikte yeni şubeler açılmaktadır. Şu anda 16 merkez müdürlüğü, 47 şube ve 5 adet acente bulunmaktadır. Bu şubelerin sayısı her yıl belli hedefler dahilinde artacaktır. Bu da az önce söz ettiğim personel açığını artırmaktadır” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’E PTT BANK KURULUYOR

Eskişehir’e PTT Bank’ın kurulacağını söyleyen Yattıkalkmaz, “PTT yeni yapılanma sürecinde, Bankacılık Denetleme Kurulu (BDK)’dan katılım bankacılığı için onay aldı. PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde PTT Bank isminde bir katılım bankası kurulacak. Büyük şehirlerde banka şubeleri açılacak. Şehrimizde de katılım bankacılığı şubesi açılmasını beklemekteyiz. PTT Bank da diğer katılım bankaları gibi hizmet verecek” dedi.

Sendika olarak çözüm odaklı olduklarının altını çizen Yattıkalkmaz, şöyle konuştu: “Birlik Haber- Sen olarak ne farklı siyasi eğilimler ne de etnik farklılıklar bizler için ölçü değildir. Ölçümüz tüm çalışanların ekonomik ve demokratik taleplerini yaşama geçirmek, üyelerimize yararlı olabilmek ve sendikal mücadele temelinde insana saygı ilkesine dayanmaktadır. Birlik Haber-Sen olarak öncelikle gönüllere hitap ederek önce insan merkezli insanı yaşa ki devlet yaşasın düsturuyla sendikacılık yapmaktayız. Bizim Sendikal anlayışımızda ‘hak verilmez alınır’ sloganıyla hareket ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim