Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; Sağlık Bakanlığına devir edilen askeri hastaneler arasında yer alan Eskişehir Askeri Hastanesi 26.09.2016 tarihi itibari ile Yunus Emre Devlet Hastanesi ile birleşerek İki Eylül Binası adı ile hizmet vermeye başladı.
Hastaneye devir olan personelin korunarak eksik olan branşlarda da yeni poliklinik açılarak poliklinik hizmetinin verilmesi sağlandığı vurgulanan açıklamada şu bilgiler verildi:
“Yeni polikliniklerin açılması ile 18 branşta 31 poliklinik hizmeti veriliyor. Her geçen gün poliklinik hizmeti alan hasta sayımız artmakta olup,03.10.2016 tarihinde 1557 hastamıza hizmet vermiş bulunuyoruz. Gün geçtikçe daha da artacağını bekliyoruz.
Hastaneyi devir aldığımızdan itibaren Askeri Hava Hastanesinin gerek uçucu gerekse genel sağlık kurulu ile ilgili öneminin farkında olduğumuzdan dolayı sağlık kurulu ile ilgili çalışmalarımızı hızlıca bitirip hizmete açtık. Genel sağlık kurulu devir alınır alınmaz, ucuçu sağlık kurulu 5.11.2016 tarihi gibi çok kısa bir sürede hizmet verilmeye başlandı.
Bilindiği gibi Hiperbarik oksijen tedavi merkezi 7/24 hizmete devam etmekte olup ilerleyen günlerde daha çok ihtiyaç sahibi hastaya hizmet verebilmesi için gerekli planlamalar başlatıldı. Hava Uzay Hekimimize ek olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile yapılması planlanan protokol ile bunu sağlamayı hedeflemekteyiz. Su an itibari ile acil hastalarımız haricinde 27 hasta ve günde 3 seans olmak üzere hizmet veriliyor. Bu hastalara ek olarak karbonmonoksitintoksikasyonu, akut işitme kaybı, akut görme kaybı gibi acil durumlarda ihtiyaç olduğunda günün her saati hizmet verebilecek şekilde çalışma planı oluşturuldu.
Ayaktan fizik tedavi ünitesinin kapasitesi artırılarak fizik tedavi bekleyen hastalarımızın daha kısa sürede hizmete erişimi amaçlandı. Devir aldığımızda aktif 4 yatak olan ayaktan fizik tedavi ünitesini 24 yataklı fizik tedavi ünitesi olarak planlandı ve hizmete açıldı. Yatan hastalar için servisimizde ayrı olarak fizik tedavi ünitesi kuruldu. Ayaktan günde 90 yatan 40 hasta olmak üzere toplam 130 hastamıza hizmet vermeye başlandı. 2 Eylül binamızda 30 yataklı Fizik tedavi servisi kuruldu ve hizmete girdi.
Bu birleşme sürecinde gerek devir olan Askeri Hastane personelleri gerekse Yunus Emre Devlet Hastanesi personelleri kaynaşma ve birlikte çalışma konusunda tam bir işbirliği göstererek önemli rol oynamışlardır.
İki Eylül Binası şehir merkezindeki konumu, nitelikli hasta odaları ile konforu sayesinde ilerleyen günlerde sağlıkta erişilebilirlik ve hizmet kalitesi konularında örnek bir hastane olmaya adaydır.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise daha önce Asker Hastanesinin başhekimlik olarak kullanılan binaya taşındı. “
 
 
Editör: TE Bilişim