Eskişehir- Bilecik Tabip Odası’na üye doktorlar Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirdikleri eylemle performans sistemi eleştirdiler. Doktorlar açtıkları dövizlerle “Performans sağlığa zararlıdır” dediler.

Eskişehir- Bilecik Tabip Odası Başkanı Akif Aladağ sağlıkta dönüşüm sisteminin çöktüğünü aktararak, “Sağlık sisteminin niteliği değişmiştir. Sağlıkçılar ameliyat yaparak, sisteme para kazandırmaya zorlanmaktadır. Sistem hekimlere çok hasta bak nasıl bakarsan bak demektedir. Bugün ülkemizde yılda kişi başına hekime başvuru sayısı 9’lara yaklaşmaktadır. Bu sayı 6.7 olan OECD ülkelerinin çok üzerindedir. Finlandiya ve İsveç’in neredeyse 3 katıdır. Hekimler günde 100-150 hastaya bakmaya zorlanmaktadır. Acillere başvuru sayısı 1000-1500 civarındadır. Hastaya bakma süreci 20 dakikadan 3-4 dakikaya indirilmiştir” dedi.

DOKTOR-HASTA KARŞI KARŞIYA GETİRİLDİ

Hasta ve hekimin karşı karşıya getirildiğini belirten Aladağ, “Sağlık ekip işidir. Oysa bu sistemi ekip ruhunu, iş barışını bozmuş sağlık çalışanları arasında dayanışma duygusu azaltılmıştır.  Bu bozuk sağlık sisteminde hasta ve hekim karşı karşıya getirilmekte, adeta yaşanan her şeyin sorumlusu hekim olarak gösterilmekte” diye konuştu.

FELAKETİN HESABINI HİÇ KİMSE HEKİME ÖDETEMEZ

Aladağ doktorların hedef alındığını ifade ederek, “Şimdi birileri çıkıp döner sermayenin bazı hekimler az çalıştığı için verilmediğini söylüyor. Bu söyleme kızgınız, öfkeliyiz. Bozuk sağlık sistemindeki kötülükleri hekimin sırtına yıkan kabul edilemez bir dildir. Sistemin yarattığı felaketin hesabını hiç kimse hekime ödetemez” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim