Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin ve engelliler komisyonu üyeleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Şube Başkanı Tekin yaptığı açıklamada, “Sağlık Sen Eskişehir Şubesi olarak engellilerin sorunlarını daha yakından izlemek ve sorunlarını yetkililere iletmek amacıyla Harun Uluçınar, başkanlığında sendikalar arasında Türkiye’de ilk defa Eskişehir Sağlık- Sen Engelliler Komisyonu kurduk” dedi. Tekin, şöyle konuştu: “Engelli olmak, sadece engellilerin sorunu değildir. Bu sorun toplumumuzun ortak sorunudur. Her sağlıklı bireyin bir gün engelli olabileceği gerçeğini unutmadan ortak akıl ile hareketle çözüm üretilmesi gereken bir konudur.” 

ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZENLENMELİ 

Devletin yasa çıkartmanın ötesine de geçerek, engellilerin sosyal hayata katılımını en kolay biçimde sağlayacak tedbirleri alması ve denetim altında tutması gerektiğini kaydeden Tekin, “Engellilerimizin kamuda istihdam edilmesi sağlanmalı, kamu başta olmak üzere özel sektörde de iş hayatının içinde yer almasının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik düzenlemeler acilen yapılmalıdır” diye konuştu. Tekin, kamuda görev yapan engelli personel, mali ve sosyal haklar konusunda mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, engellilerin çalışma koşulları bakımından rahat çalışabilecekleri fiziki düzenlemelerin yapılması gerektiğine değindi. 

DAHA ETKİN ROL ÜSTELENECEKLER

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını da sözlerine ekleyen Tekin, şunları söyledi: “Yerel yönetimlerimiz tarafından, engelli vatandaşlarımız için kurum ve kent içi fiziki düzenlemelerin yanı sıra üretim ve hizmet odaklı istihdam projelerine yoğunluk verilmelidir.” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Aydın ise Sağlık Sen’i bu duyarlı davranışından dolayı tebrik etti. Aydın, yaşanan sorunların çözümü ve toplumsal duyarlılığın artırılması noktasında müdürlük olarak daha etkin bir rol üstleneceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim