SES Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu, ilaçta fark ücreti uygulaması ile açıklama yaparak iktidarın sağlık uygulamalarını eleştirdi.
Sağlık alanında devrim yapıyoruz diyenlerin her geçen gün halkı nasıl sömürdüklerini ve sermayeyi beslediklerinin görüldüğünü öne süren SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, “Aile hekimliği ile sağlık ocaklarını özelleştirmiştir, bıçak parasını kaldıracağız demiş, 500 tane özel hastane açmıştır. Özelleştirmeye direnç gösteren sağlık bakanını değiştirmiş, hiç kamuda çalışmamış, özel hastanesi olduğu söylenen kişiyi bakan yapmıştır. Halkı yavaş yavaş alıştırarak özel hastanelerde fark alımını yüzde 200’e çıkartmıştır. Sağlık çalışanlarını suçlu göstermiş, halkı kışkırtarak ölümlere neden olmuştur. Muayene ücreti, reçete ücreti, acillerde tedavi ücreti, yatak ücreti, özel muayene ücreti almaya başlamıştır. Güvencesizler devlet hastanesine gelmesin diye 3 katı ücretlendirme yapmıştır. Sağlık alanını tamamen taşeron açmıştır” dedi.
“Halkı hasta edenler, ilaçta fark ücreti uygulaması ile ölün demektir” diyen SES Şube Başkanı Mutlu şunları söyledi:
“Bu uygulama ilaç fiyatlarını geri çekecekmiş gibi lanse edilse de doğru değildir. Halkımıza SSK döneminde ilaca para ödemediğini, tek ilaç fabrikasının da kapatıldığını hatırlatmak isterim. Eş değer ilacı ucuza almak mantığı doğru işlememektedir. Yeni uygulama ile; her ilaç gurubundan örnek verirsek; antibiyotiklerden Augmentin ıd 1000mg 1,50, mide ilaçlarından pantpas 40mg. 3,30, Hepatit ilaçlarından Vıread 245mg 53,55, astım ilaçlarından Oncaır 10mg 17,99, Şeker hastalığı ilaçlarına ortalama 1, kalp, damar ilaçlarından Plavıx 90mg 20,50 tl fark alınacaktır. Tabi ki bu başlangıçtır. Şayet hasta olur ve devlet hastanesine gider iseniz; muayene ücreti 5 tl, 3 tl ilaca, 3 tl reçete ücreti, çalışanlar için yüzde 20 ilaç katılım payı, artı ilaç farklarını da koyduğumuzda geçmiş olsun.”
 
Editör: TE Bilişim