Fizyomer ile Anadolu Üniversitesi Arasında Sağlık Turizmi Protokolü İmzalandı

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Fizyomer Terapia Fizik Tedavi Rehabilitasyon Tıp Merkezi arasında sporcu sağlığı, sporcu performans geliştirme ve sporcu rehabilitasyonu konularında işbirliği projesi kapsamında, bir protokol imzalandı. Protokolü Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Fizyomer Terapia Fizik Tedavi Rehabilitasyon Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Türkan Tünerir imzaladı.

Proje hakkında bilgi veren Fizyomer Terapia Fizik Tedavi Rehabilitasyon Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Türkan Tünerir, şunları söyledi: “Projede sağlık turizmi kapsamında, yurtdışından ve içinden gelecek spor takımlarının sporcularının, Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi laboratuarlarında performans analiz ve ölçümlerinin yapılması, performans geliştirme ve sporcu rehabilitasyonlarının gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Buna göre; yurtdışından gelecek sporcuların analizleri yapıldıktan sonra Spor Bilimleri Fakültesi Performans Geliştirme Laboratuarlarında ve spor sahalarında çalışmaları yapılacak, sağlık kontrolleri ve sporcu rehabilitasyonu uygulamaları da Fizyomer Terapia Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılacaktır. Konuk takımlar şehrimizde uygun tesislerde konaklayacak şehrimize ve ülkemize sağlık turizmi alanında gelir getireceklerdir. Bu proje ile Spor Bilimleri Fakültemizin Avrupa Standartlarında performans analiz ve geliştirme laboratuarlarının şehrimize ve ülkemize oluşturacağı katma değer arttırılmış olacaktır.”

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

“Anadolu Üniversitesi ile bu protokolü imzalamaktan mutluluk duyuyorum” diyen Tünerir “Hem şehrimiz hem ülkemiz adına sporcu sağlığı, sporcu rehabilitasyonu ile sporcu performans geliştirme ve değerlendirme çalışmalarını Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile yapma imkanı sundular. Hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelecek sporcular ile şehrimizdeki sporcularımıza büyük bir imkan sağlamış olduk. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER YARATMIŞ OLACAĞIZ”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise, “Sağlık turizmi açısından Türkiye’nin ve Eskişehir’in çok büyük avantajları var. Sadece ülkemiz sporuna değil, dünya sporlarına da önemli bir katkı sunabiliriz. Üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde oluşturduğumuz merkezdeki imkanlarımız ile Fizyomer’in sağlık alanındaki birikimini birleştirerek hem şehrimize hem de ülkemize önemli bir katma değer yaratmış olacağız. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim