Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, üye sayısını 3 bin 135’e çıkartarak Eskişehir’de üçüncü kez tüm kurumlarda yetkili sendika olduklarını belirterek bu durumun çalışanlar için yeni bir sayfa açıldığı manasına geldiğini belirtti.

  Tekin Eskişehir’de en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduklarının altını çizerek şöyle konuştu: “Her yıl Mayıs ayında sendikaların üye sayıları  tespit edilir. Geçtiğimiz hafta yapılan tespitler sonucu Sağlık-Sen’in  Eskişehir’deki üye sayısı  3 bin 135 olarak belirlendi”

  Bütün kurum ve kuruluşlarda sağlık iş kolunda üye sayısı bakımından diğer bütün sendikaların toplam üye sayısının iki katı üyelerinin olduğunu anlatan Tekin, böylece bu yıl Eskişehir’de sağlık iş kolunda çalışan kamu görevlilerinin yetkili sendikasının Sağlık-Sen olduğunu ifade etti.

Temel ilkelerinin, sağlık ve sosyal hizmet kolunda adaletsizliği, eşitsizliği besleyen tüm sorunlu yapılarla mücadele etmek olduğunu anlatan Abdulbaki Tekin, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Temel felsefemiz, hiçbir ayrım gözetmeksizin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki sorunları çözüme kavuşturmaktır. Sağlık-Sen’in yetki döneminin en temel farkı bu olacaktır. Geçmişin siyasal ve ideolojik sendika anlayışının ötekileştirdiği sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, Sağlık-Sen’in demokratik, bağımsız ve çözüm odaklı vizyonuna kendisini yakın görmüştür. Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığında, sosyal hizmetlerde, üniversitelerde çalışanların sorunlarını ve çözüm yollarını en iyi bilen sendikadır.

Eskişehir sağlık ve sosyal hizmet çalışanları kolunda faaliyet gösteren sendikamız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Adliye Kurum Hekimliği, Osmangazi Üniversitesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile bunlara bağlı bütün kurum ve kuruluşlarda yetkili olmayı başardı.

Gerek sağlık çalışanlarının bütün sorunlarının yanında olarak gerek sendikamıza üye olmaları için gece gündüz demeden çalışarak sosyal hizmet, ücret ve akademik sendikacılık anlamında üzerimize düşen her şeyi yapmaktan kaçınmayan başta yönetim kurulana, işyeri temsilcilerine, kadınlar ve engelliler komisyonumuza, Sağlık ve Sosyal Hizmet kolunda sendikamızı yetkiye taşıyan üyelerimiz başta olmak üzere tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyor, yetki dönemimizin hayırlar getirmesini diliyorum.”

 

Editör: TE Bilişim