MHP İl Başkanlığı Basın ve Medya Sözcüsü Fatih Erdem, 17 Ağustos depreminin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada depremin asrın en büyük felaketlerinden birisi olduğunu ve unutmanın mümkün olmadığını söyledi.

“Sesimi Duyan Var mı?” göçük altındakilere sesleniş hala kulaklarımızda çınladığını belirten Erdem’in açıklaması şöyle:

“18bin373 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 48bin kişinin yaralandığı ve 600bin kişinin evsiz kaldığı gecedir 17 Ağustos Marmara depremi.

Ölümlerin sebebi bina yıkımı sonrası oluşan göçüklerin altında kalarak yaşamlarının yitirilmesinden kaynaklanıyor.

Bu büyük yıkımdan sonra, Her 17 Ağustos‘ta  bu beklentilerle  hatırlama, bilinçlenme, ders çıkarma ve eksikleri görme üzerine açıklama ve etkinlikler yapıldı. Ancak üzülerek söylüyoruz ki, karar verme mercileri elinde tutanlar giderek artan biçimde, yalın gerçeklikten olduğu kadar, bilim alanından da kopmaktadır. Bilimsel ve teknik doğruları göz ardı etmekte; dahası uluslararası alanda geçerliliği tartışmasız yeni yaklaşımlara gözünü kapamaktadır.

Şehir planlanmasının temel alındığı bir risk yönetim sistemi oluşturulmalı. Binaların deprem dayanıklılık testlerine vereceği sonuçlar değerlendirilmeli. Kentsel Dönüşüm projelerinin hızlandırılmalıdır. İnsanın canını alan değil, insanın refahını sağlayacak doğal yaşam alanları yapılmalıdır.

Deprem sonrası oluşacak maddi kayıpların giderilmesi için DASK poliçesi yapılmalıdır. Zorunlu olduğu halde Türkiye’de Her 10 konutun 4 tanesinde DASK poliçesi olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca vatandaşlarımızın da acil durum eğitimlerini almalı, İlk yardım ve Acil durumlar sırasında ve sonrasında neler yapacağını çok iyi bilmelidir.

Başta 17 Ağustos Depremi gecesi Eskişehir’de vefat eden 86 hemşehrimize sonrasında diğer hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah bizlere bir daha böyle acılar göstermesin.”

Editör: TE Bilişim