KESK’e bağlı SES Şubesi üyeleri EOGÜ Mermer Salon önünde basın açıklamasında yaparak Memur Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaları arasında imzalanan toplu sözleşme ile birlikte 2014 yılı için enflasyon farkı talep etmemesi nedeniyle tarihte ilk kez hak ettikleri enflasyon farkını alamayacaklarını dile getirdi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, bu yüzden artan oranlı vergi dilimi uygulaması ile birlikte 2014 yılı gelirlerinden ortalama yüzde 6’dan fazla ekonomik kayıp yaşanmasının kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. 
“2014’de kamu emekçilerine ödenen ve ortalama memur maaşına göre yüzde 6’ya denk gelen 125 liralık maaş zammı yılın ilk yarısında açıklanan enflasyon rakamlarının altında kalmıştır. Öyle ki Ağustos 2014 itibari ile yıllık Tüfe yüzde 9,54 olmuştur” diyen SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu’nun açıklaması şöyle: 
“1) 2014 yılı enflasyon farkı kadar ek zam ödenmesini, enflasyon farkından kaynaklanan ek zam oranının 201 bütçesinde yer almasını,
           2) Döner sermayeden dağıtılan ek ödemeler dahil olmak üzere tüm ek ödemelerin tamamının maaşımıza/ücretimize ve emekliliğimize yansıtılması
            3) Vergi dilimi uygulamasının sabitlenerek, ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmesini talep ediyoruz.”
Konuyla ilgili imza kampanyası yapan SES Şubesi, toplanan imzaları talepleri ile birlikte Başbakanlığa gönderecekler.
Editör: TE Bilişim