Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Tekin, Çınaralı Villa Parkta geniş katılımlı İl Divan toplantısında  konuştu
İş yeri temsilcileri, İlçe Başkanları, Engelliler Komisyonu Üyeleri, Kadınlar Komisyonu üyeleri, Deneyleme ve Disiplin kurulu üyeleri ile delegelerin katıldığı geniş katılımlı il divanınında konuşan Tekin ,  " Sağlık -Sen teşkilatı, ortaya koyduğu heyecan, mücadele, azim ve cesaretiyle, tarihi bir başarıya imza atarak, Sağlık ve Sosyal hizmet kolunda hizmet sendikacılığı dönemini başlatırken, kahrolsun ve yaşasın kelimelerine hapsedilmiş sendikacılık anlayışını tarihe gömerek sendikacılığın nasıl yapıldığını gelmiş geçmiş tüm sendikacılara göstermiştir.
 Ülkemizi hizmet sendikacılığıyla tanıştıran Sağlık-Sen bu anlayışla özde sağlık ve sosyal çalışanlarını, genelde ise tüm toplumun sorunlarını sahiplenmiş, bu sorunların çözümünü esas alan anlayışını kendine şiar edinmiştir.
               Sendikamız, aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık diyerek, abartıdan ve sahte vaatlerden uzak durmuş, bugüne kadar vaat ettiği çağdaş ve üretken sendikacılık adına önemli kazanımlar elde etmiştir.
 Sağlık-Sen, Sağlık ve sosyal hizmet kolunda kuruluşundan bu yana çalışanlarımızın emeği, azim ve alın teriyle yoğrulmuş, sevgi ve hoşgörüyle harmanlanmıştır. İnanç ve kültür zenginliğiyle aziz vatanımızın yarınları için baş koyduğumuz tam demokrasi mücadelemiz, ilkelerimizden ve savunduğumuz fikirlerden ödün vermemiştir.
 Her metre karesi şehit kanıyla sulanmış bu kutsal vatan toprağında yaşayan hiçbir ferdi ayırmadan, ötekileştirmeden, haklı mücadelemiz ilelebet devam edecektir.
 Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve çalışanların ekonomik ve özlük hakları konusunda dünden bugüne yoğun bir çaba çalışma içerisindeyiz. Elde ettiğimiz kazanımlar  çabalarımızı daha da artırmaya teşvik etmektedir. Sağlık-Sen olarak gündemimizdeki en önemli mesele ve talebimiz ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve tüm bölümlere lisans tamamlanın verilmesidir.
Sağlık-Sen Eskişehir şubesi olarak hiçbir zaman biz ve diğerleri anlayışına prim vermedik. Haftanın bir günü yaz kış demeden bütün ilçelerimizdeki sağlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret ettik.3 EKİM 201 yılında 1032 Üyeyle aldığımız şube yönetimini bu gün itibarıyla 3502 üyeyle Eskişehir genelinde tüm kurum ve kuruluşlarda yetkili sendika yaptık. Üniversite hastanesinde yetkiyi aldık.Herkesin yanında olmaya çalıştık. Doğanına beşik, ölenine mezar olduk. İlkelerimizden sapmadık. Sorunlara çözümler ürettik ve bunları yaparken de tehditlere ve baskılara farklı söylemlere boyun eğmedik. Dik durduk, çalışmalarımıza devam ettik.
 
Üyelerimizin bize tevdi ettiği emanete canımız pahasına sahip çıktık. Yolumuzda kararlılıkla ilerledik. Çalışanlarımıza her konuda rehber olmaya çalıştık. Gerçek ve hayal olanı birbirinden ayırt eden çalışanlarımızın desteğiyle, bugün itibarıyla Eskişehir de 4 yıldır yetkili sendika olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizler sendikacılığa gönül verdik, tüm sağlık çalışanları ile tek vücut olduk. Bundan sonraki süreçte tek hedefimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu bayrağı daha yükseklere taşıyarak, tüm sağlık çalışanlarına kulak veren sağlık iş kolunda Sağlık-Sen’in farkını ortaya koymak olacaktır”
Gerek üye artışı gerekse sendikal mücadele yöntemleriyle Türkiye’de örnek gösterilen bir şube olduk. Hakkaniyet konusundaki hassasiyetimizi herkese en iyi şekilde göstermekle birlikte düzenlediğimiz geziler, etkinlikler ve yüksek lisans programlarıyla çalışanlarımızın geleceğini daha fazla güvence altına almak adına önemli adımlar attık.Bizim yetki anlayışımız sadece kazançları kullanmak değil, kayıp gibi görünen konularda da kazanç sağlayabilmektir. Bizler hata değil çare bulmaya çalıştık.
Bu anlamda destek veren tüm üyelerimize, temsilcilerimize, yönetim kurulu üyelerimize,Engelliler komisyonumuza,kadınlar komisyonumuza ve Eskişehir Şubesinin türlü sıkıntı, istek ve taleplerinde desteklerini esirgemeyen, Sayın Genel Başkanımız Metin Memiş ve yönetim kurulu üyelerine, sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, şahsım ve yönetim kurulum adına en derin saygılar sunuyorum. "dedi.

Editör: TE Bilişim