Türk Sağlık Sen Eskişehir Şubesi, sosyal ve kültürel etkinlikler içinde üyelerine yönelik ‘halk oyunları’ kursu düzenledi.

Spor salonunda   bir hafta önce ‘Zeybek” oyunu ile başlayan çalışmalara 30’u kadın 10’u erkek olmak üzere 40 sağlık çalışanı katılıyor. Kursun hocalığı yapan aynı zamanda hemşire ve Türk Sağlık Sen üyesi Sevnaz Şahin, “Öncelikle bu etkinlik bir düşünce idi. Bu düşünceyi başta başkanımız Hüseyin Kararman’a ve arkadaşlarımıza ilettim, ilgi görünce başladık. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor  Zeybek oyunu  öğrendikten sonra diğer yörelerin oyunlarına da başlayacağız. Kadın arkadaşların zeybek oyununa büyük ilgi göstermeleri ve öğrenmeleri konusundaki  yeteneklerini beni çok mutlu etti. Kısa sürede figürleri kaptılar. Yakında bir gösteri yapabiliriz” dedi.

Türk Sağlık Sen Eskişehir-Bilecik  Şube Başkanı  Hüseyin Kararman, sendika olarak bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi

“Halk oyunlarını iyi bilen Sevnaz hemşire bu konuyu Kadın Komisyonu’nda gündeme getirip ve ilgi görünce hemen başladık halk oyunları kursuna. Biz de erkekler olarak  hocamız Mustafa Çoşkun’un öğreticilği ile zeybek oyununu öğreniyoruz. Hep birlikte oynamak çok güzel” diye duylguarını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim