Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Muhtar Arı, muhtarlığa koro kurarak bir ilke imza atarken verilen konsere protokol üyeleri ve çok sayıda dinleyicinin de katılımıyla salon dolup taştı. Şef Mehmet Özel yönetiminde verilen konserde, bir koro bir solo olarak birbirinden güzel eserleri yorumlayan sanatçılar adeta izleyenleri büyüledi. Şeker Mahallesi’nin Şeker Korosu’na sunuculuk yapan Şeker Aybala ise; “Senelerdir sunuculuk yaparım ancak ilk defa böyle coşkulu bir konser gördüm. Sanatçılar TRT sanatçısı gibi” dedi.

Türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda yelidir. Anadır, Babadır kardeştir türküler diyerek bir şiirle söze başlayan Şeker Koro’nun kurucusu, Şeker Mahallesi Muhtarı Canan ARI konuşmasında; “Şefimiz Mehmet ÖZEL yönetiminde, Türk Halk Müziği koromuzun söylediği, birbirinden güzel eserleri değerli Eskişehirli hemşerilerimizle buluşturduk. Şeker Mahallemizin şeker sakinlerine ve değerli Eskişehirli hemşerilerimize ilgilerinden, kültüre ve sanata verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Bugün 29 Mayıs Buram buram tarih kokan İstanbul’umuzun fethi kutlu olsun. Sadece bu coğrafyanın değil insanlığın umudu gençler bu aziz medeniyeti en güçlü şekilde yarına taşıyacaktır” ifadelerinde bulundu.

Muhtar Arı, konserde emeği geçen şef Mehmet Özel’e ve değerli ekibine, sunucu Şeker Aybala’ya ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM