Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge, kapitalist sömürüye, işsizliğe, yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı 1 Mayıs’ta Sıhhiye Meydanı’nda olacaklarını söyledi.

Gazeteler, televizyonların öyle bir memleket tablosu çizdiklerini vurgulayan Öge, “Sanki cennette yaşıyoruz. Oysa gerçekler acımasız bir kapitaliz sömürüye işaret ediyor. İşçi sınıfı ve emekçiler ay sonunu kredi kartı ile zar zor getiriyor. Yoksulluk, hayat pahalılığı ve geçim derdi giderek artıyor. Kira, elektrik, su doğalgaz ve ulaşım masrafları emekçinin bütçesinin tamamına yakınını alıp götürüyor” dedi.

İşçi ve emekçilerin hem çalışma hem de yaşam koşullarının gün geçtikçe kötüleşip, ağırlaştığını ifade eden Emek Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge şunları söyledi:

“İşçi ve emekçileri ezen sömürü ve savaş politikalarının uygulanması için baskı ve  demokratik hakların kısıtlanması her geçen gün daha da artıyor. OHAL sözde halka karşı değil devlet içindi. Ama işçilerin grevleri yasaklandı, hak arama eylemlerine müdahale edildi. Gazeteciler, akademisyenler, siyasetçiler, sosyal medya paylaşımcıları düşüncelerini açıkladıkları için tutuklandı.

1 Mayıs, işçi sınıfı ve emekçilerin insanca bir çalışma yaşam talebiyle meydanlara ıktığı, hakkını aradığı, başka bir dünya özlemlerini dile getirdiği bir gündür. Şehrimizde Türk İş’e bağlı sendikaların başkanlığı adeta sessizliğe bürünmüştür. DİSK’e bağlı bir başka grup sendika ise 1 Mayıs kutlamalarını yine alan tartışmasına kurban etmiş ve başka şehrin yolunu tutmuştur. İşçi ve emekçilerin ülkenin içinde bulunduğu durum ortadayken bu sendika yöneticilerinin aldıkları tutum  da ibretliktir. İnsanca bir yaşam, barış, demokrasi ve özgürlük için alanlara çıkmaya, 1 Mayıs kutlamalarına Sıhhiye’ye çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim