Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge,  2015 yılına; asgari ücrete açlık ve yoksulluk sınırı altında yüzde 6+6 zam yapıldığını, 150 günü aşkın direnen ICF işçilerinin direnişlerini selamlayarak, Eskişehir halkına danışmadan, onların görüşlerini alınmadan Vali’nin sadece kendi görüşü olan ‘ucube’ meydan maketi ve ‘meydan’ tartışmaları ile girdiklerini söyledi.

Yeni yılın hiç de güzel geçmeyeceğinin bir kaç örneğini sıralayan Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, şunları söyledi.

“‘Kürt sorununun çözümünde ciddi hiçbir adımın atılmadığı, başta Alevi’ler olmak üzere farklı inanç gruplarının inançlarını, devletin kendisinin belirlemeye çalıştığı, hızla yaklaşan ekonomik krizin yükünü işçi ve emekçilere yıkmak için yasal tedbirlerin hazırlanmaya başladığı, işçi ve kadın cinayetlerini önlemek için ciddi hiçbir yasal tedbirin alınmadığı, kapitalistlerin karları uğruna, doğa, tarih ve kültür katliamlarının devam ettiğini görüyoruz.

Böyle bir ülkede ve böyle bir dünya da yaşamak bizlerin kaderi midir? Biz hayır diyoruz. Biz; ‘Bize yeni bir yıl değil, yeni bir dünya lazım’ diyoruz. Bu yeni dünyayı kurmak için de başta işçiler ve emekçiler olmak üzere tüm ezilenleri, ötekileştirenleri, üretici köylüleri, esnafları, kadınları, gençleri, ‘Kürt’leri’, ‘Alevileri’ ortak talepler etrafında birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.”

 
Editör: TE Bilişim