Hazırlayan: Gökhan Koçal

24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi partilerin adayları belli oldu. 24 Haziran genel seçimlerinde yeniden tek başına iktidar olmayı hedefleyen AK Parti mevcut vekilleriyle yola devam kararı aldı. Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay yeniden aday gösterildi. İl başkanlığı görevinden istifa ederek aday olan M. Dündar Ünlü listeye 4’üncü sıradan girebildi. Bir çok ilde olduğu gibi Eskişehir’de de AK Parti,  Büyük Birlik Partisi’nden bir ismi listesine dahil etti., BBP’li Ahmet Namık Akdoğan beşinci sıradan aday gösterildi.  Mihalıççıklılar Dernek Başkanı Nurettin Kaba 6 ve genç siyasetçi Serhat Tunç ise 7’inci sıradan aday gösterildi.

İşte AK Parti Eskişehir Milletvekili adayları:

Nabi Avcı

8 Ekim 1953'te Pazaryeri'nde doğdu. Baba adı Abdullah, anne adı Habibe'dir. Öğretim Üyesi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. Kültür Bakanlığında memuriyete başladı. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde Öğretim Görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu.  TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı.   61, 62, 63 ve 64. Hükümette Milli Eğitim Bakanı, 65. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Harun Karacan

1966 yılında Eskişehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi eğitiminin ardından Konya Selçuk Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 1990 yılından bu yana enerji, gıda, nakliye ve sigorta sektörlerinde faaliyet gösteren Karacan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. 01 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimde AK Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Karacan, Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerinde de bulunmuştur. AK Parti 3. Olağanüstü Kongresinde MKYK Üyeliğine seçilen Karacan, 20 Temmuz 2017 tarihinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı - Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı görevine atandı. Karacan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Emine Nur Günay

3 Ağustos 1962'de Eskişehir'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladı. Amerika Vanderbilt Üniversitesinden Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünde Öğretim Üyeliği, Başbakan Ekonomi Başdanışmanlığı, Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Araştırma Merkezi Kurucu Müdürlüğü, TÜBİTAK Sosyal Bilimler GYK Üyeliği görevlerinde bulundu.  Yurt dışında akademik dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Plan ve Bütçe Komisyonu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi; Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Günay, evli ve 2 çocuk annesidir.

M. Dündar Ünlü

Lisans öğrenimini Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde yapmıştır. Mali müşavir. MÜSİAD yönetim kurulu üyeliği, Eskişehirspor yönetim kurulu üyeliği ve S.S. Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2013 yılında AK Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe başkanı olarak atanan M. Dündar Ünlü, 2014 yılında ise AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Ahmet Namık Akdoğan

1965 Mardin doğumlu. İlkokulu İskenderun, ortaokulu Eskişehir’de okudu. Bilecik Endüstri Meslek Lisesi mezunu. 15 yaşından itibaren Ülkü Ocaklarına gitmeye başladı.  Ağabeyimin MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasından dolayı tutuklu bulunduğu Mamak cezaevinde Muhsin Yazıcıoğlu ile tanışarak siyasi hayata başladı. BBP uzun yıllar il başkanlığı görevinde bulundu. Alperen Ocakları Eskişehir il Başkanlığı yaptı. Evli ve 2 çocuk babası

Nurettin Kaba

İnşaat Yüksek Mühendisi, Meteoroloji Uzmanı ve Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Nurettin Kaba 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'den Eskişehir Milletvekili adayı.

Serhat Tunç

Afyon Kocatepe Üniversitesi mezunu. İşletmeci. Partide çeşitli kademelerde görev aldı. Evli ve iki çocuk babası.

Editör: TE Bilişim