AK Parti Eskişehir İl Kongresi için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Eskişehir İl Kongresi için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Yeni Kent Spor Salonu önündeki miting alanında coşkulu kalabalığa seslendi. Erdoğan 2019 yerel seçimleri üzerimde durdu ve Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti’nin almasını istedi. Erdoğan’ın buradaki konuşmasının satır başları şöyleydi:  “Sabah itibariyle 1595 terörist etkisiz hale getirildi. 31 Mehmetçiğimiz ve 60 kadar Özgür Suriye Ordusundan kardeşlerimiz ile yaklaşık 91 şehidimiz var. Bu yolda inanarak yürüyoruz, müjdeye doğru koşuyoruz. Allah'ın izni ile zafer he an daha yakın. Bu teröristler karşısında inançlı Mehmet'imiz bu imanlı milletimizin dualarıyla zaferi kucaklayacak. Eskişehir İnşallah Mart 2019’de bu değişimi gerçekleştirecek. Tüm ilçelerde nasıl gerçekleştirdiyse Büyükşehir’de de gerçekleştirecek. Buna hazır mıyız? Bir yıl sonra yerel seçimler olacak. Mart 2019. Ardından Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimi. Bu seçimlere hazır mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? İlk yüksek hızlı treni biz yaptık. Cumhuriyet tarihinde bu bize nasip oldu. İlk olarak da nereye, Eskişehir’e. Eskişehir herhalde bunun kıymetini anlamıştır.”

ESKİŞEHİR’DE DURMAK YOK

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Eskişehir Olağan İl Kongresinde konuştu. Burada şöyle konuştu: "Dünyada 1 numaralı havalimanını biz yapıyoruz.-Türkiye'nin 2019 kavşağını da başarıyla dönmekten başka bir şansı yoktur. Atatürkçüysen muhasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için ne yaptın? Bunların dikili bir taşı bile yok. Biz buralara yan gelip yatarak gelmedik. AK Parti kadroları her zamankinden daha güçlü. Daha organize bir şekilde 2019 yılında yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Her bir dava arkadaşım artık şu gerçeği iyi biliyor. 2019 seçimleri ülkemizin en kritik tarihi önemi en yüksek seçimlerinden biri olacak. Türkiye 2019 alacağı kuvvet cesaret, özgüven ile 2023’e daha sonra 2053 ve 2071’e yürüyecektir. Türkiye’nin 2019 kavşağını başarılı bir şekilde dönmekten başka şansı yoktur. Onun kadroları da burada. Sizler hazır olduktan sonra bizim aşamayacağız engel yoktur. Bu seçimle ülkemizin sadece 15 yıllık başarısı değil, demokrasi tarihimiz boyunca elde ettiğimiz tüm kazanımlarının da oylaması yapılacaktır. Üzerimizde taşıdığımız bu yükü ve sorumluluğu bilinci ile hazırlıklarımızı yürütmemiz gerekiyor. Şuandan itibaren 2019'a kadar kapı kapı dolaşacak, hizmetlerimizi, projelerimizi Eskişehirli kardeşlerimize anlatacağız. Bu süreçte, durmak, duraksamak ve rehavete kapılma lüksümüz yok. Şunu diyebilirsiniz, ‘Sayın Cumhurbaşkanım bunları bilmeyen mi var?’ Hafıza-i beşer, nisyan ile maluldür. Siz herkes bilir zannedersiniz. YHT’nin AK Parti hükümeti tarafından yapıldığını bilmeyenler var."

Kongreye, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof Dr. Emine Nur Günay’ın yanı sırada, eski il ilçe ve teşkilat başkanları ile partililer katıldı.

NİKAH ŞAHİDİ OLDU

6’ıncı Olağan Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey ile Özge Erden’in nikah törenine katıldı ve Mustafa Özbey’in nikah şahidi oldu.

ODUNPAZARI’NA SAHİP ÇIKIN

Erdoğan, daha sonra Odunpazarı Modern Müze’nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlık döneminden bu yana temel atma törenlerine katılmadığını ifade ederek, “Başbakanlığım döneminden beri prensip olarak temel atma törenlerine iştirak eden bir insan değilim. Sadece açılış törenlerine katılıyorum. Çünkü temel atmaların bizim geçmişimizde biliyorsunuz çok garip bazı tecellileri olmuştur. Temeller atılmıştır, atıldığı yerde kalmıştır. Dedik ki biz öyle yapmayacağız. Biz temeli arkadaşlar atsın, bizde açılışlara gidelim. Tabi bunun istisnaları da olmuyor değil, istisnaları da oluyor. İşte bugün de böyle bir istisna vesilesi ile bir aradayız. Gençlik yıllarımdan beri ülkemizin en önemli kültür insanlarından biri olarak gördüğüm Nabi Avcı hocamızın özellikle teşvikleriyle hayata geçirildiğini bildiğim bu müzenin şimdiden şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu müzeyi Eskişehir’e kazandıracak olan Polimeks Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve Cem Siyahi’ye özellikle kültür ve sanat alanında bu katkı sebebiyle milletim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Nabi Avcı ile birlikte Arapça ‘Vav’ harfini tabloya işleyen Erdoğan, ardından temelin başlangıcı için domino taşı şeklinde yapılmış düzeneği harekete geçirerek projeyi başlattı. Daha sonra temel atılan alanda vatandaşa seslenerek Odunpazarı’na sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. 

Editör: TE Bilişim