Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, Öğrenci Andı’nın okunmasında gocunulacak bir şey olmadığını belirterek andın tekrar okunmasını istedi.

Haftalık Pazar toplantılarında konuşan İl Başkanı Dölekçekiç, yerel seçimlerin yaklaştığı, ekonominin dibe vurduğu bugünlerde gündemdeki en önemli konunun andımız olduğunu söyledi.

Danıştay 8’inci dairesinin beş sene önce açılan bir davayı nihayetlendirdiğini ve okullarda andımızın tekrar okutulmasına karar verdiğini hatırlatan Dölekçekiç,  “Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı bir yönetmelikle andımız kaldırılmıştı. Mevzuata, yönetmeliğe aykırı bularak bu yönetmeliği iptal etti. Şimdi Milli Bakanlığı’na düşen bir görev var. Bu bir mahkeme kararıdır, yargı kararıdır. 30 gün içinde bu yargı kararını uygulamak zorundadır. Eğer mahkeme kararını uygulamazsa ceza mevzuatını ilgilendiren konularla suç duyurusu yapılmak veya dava açılmak durumundadır. Bu andımızın kaldırılması yok açılımdı, yok çözüm süreciydi şeklinde etnik kökenlerini açıklamaktan iktidar partisinde de olsun, devlet kademelerinde de olsun etnik kökenlerini açıklamak istemeyenler bunu çeşitli bahanelerle yönetmelikten kaldırdılar. Şimdi de yargı kararı yürütmeye müdahale ediyor, böyle bir yetkisi yok diye karşı çıkılıyor. Gocunacak bir şey yok, andımız okullarda tekrar okunmalıdır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim