CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ile Utku Çakırözer Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Ataç, bir gazete küpürü hediye etti. Fotoğrafta CHP’nin darbe sonrası kapatılmasının ardından kurulan SODEP’in kuruluş günleri ve Eskişehir’de Sosyal Demokrasi’ye yaşamını adamış önemli isimler yan yana görünüyor. Fotoğrafta yer alanlardan biride CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü’nün Avukat babası Cahit Denker yer alıyor. Bu hediye karşısında duygulanan Süllü şunları söyledi; “Her zaman olduğu gibi 24 Haziran sürecinde de yanımızda olan ve bize güç katan Tepebaşı Belediye Başkanımız Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdik.
Ziyaret sırasında Tepebaşı Belediye Başkanımızdan beni çok duygulandıran bir hediye aldım. 1982 yılına ait sevgili büyüğümüz Ahmet Özarslan’ın arşivinden bir fotoğrafın yer aldığı gazete kupürü.
Fotoğrafta CHP’nin darbe sonrası kapatılmasının ardından kurulan SODEP’in kuruluş günleri ve Eskişehir’de Sosyal Demokrasi’ye yaşamını adamış önemli isimler yan yana.
“Türkiye’nin ilk bakanlarından Türkan Akyol, Atilla Sav, Eskişehir’de parti kurma çalışmalarına katılan Zeki Ünal, Demircan Arıkan, Yüksel Tuna, Doğan Könel, Ziya Çalışır, Veli Kiriş, Cahit Denker, Hasan Tutucu, Mehmet Yeşil, Cevdet Dokuzlar ve Ahmet Özarslan”
Fotoğrafta yer alan başta Babam Av. Cahit Denker olmak üzere ölenlere rahmet, hayatta olan isimlere saygılarımı sunuyorum. İşte böyle bir gelenekten güç alıyoruz.”
 

Editör: TE Bilişim