Not: Açıklamayı videodan izleyebilirsiniz

Avukat Ali Acar AK Parti'den Odunpazarı Belediyesi için aday adaylığını kalabalık topluluk önünde İl Başkanlığı binasında gerçekleştirdi. Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan'ın da katılıdığı adaylık açıklamasında Acar, "Odunpazarı'nı birlikte yönetelim"mesajı verirken, projelerini de sıraladı. 

Acar'ın açıklaması şöyle; 

AK Partimize gönül vermiş ve bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan çok değerli Ak dostlarım ve değerli basın mensubu arkadaşlarım   hepinize katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Bilindiği üzere 2002 yılı bu zamanlarda sesi kısıkların sesi olmaya talip bir teşkilatı kurarak  hepimizin sesi olup ‘Önce Millet’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi dünya liderinin kurduğu teşkilatın mensubu olmaktan ve yine bu teşkilatın Belediye başkanı aday adayı olmanın verdiği onurdan büyük mutluluk duymaktayım.

Bizler kurulduğundan bu güne kadar bu teşkilatın her kademesinde Samimiyetle ve gönülden, her alanda her adayımızın yanında yılmadan , usanmadan birlikte çalıştık birlikte koşturduk. Teşkilatımızın verdiği bütün görevleri gücümüzün yettiğince yerine getirdik. Biz bunları sizlerle başardık ve hep dedik ki BİRİZ, BERABERİZ, HEP BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ VE HEP BİRLİKTE YİNE BAŞARACAĞIZ…Teşkilatımız hangi görevi verirse eksiksiz yerine getireceğiz.

Yine bu güne kadar Teşkilatımızın gerek Odunpazarı ilçe Yönetiminde gerekse Eskişehir  İl yönetiminde çeşitli görevlerde bulunduk. Mahalle ziyaretlerimizde, Muhtar ziyaretlerimizde yine bütün STK ziyaretlerimizde, Sandık çalışmalarımızda hep birlikte olduk. Birlikte inandık, birlikte başardık. Allah’ın izniyle de yine hep  birlikte başaracağız.

Bu güne kadar yaptığımız tüm ziyaretlerimizde ve araştırmalarımızda  gördük ki Odunpazarı’nda  yaşayan insanlarımızın pek çok sorunları bulunmaktadır. Bunların en önemlileri Kentsel Dönüşüm Projelerinin yeterince uygulanamaması, kat artrımı beklentisinin olması, temizlik ve park düzenlemelerinde büyük aksamalar yaşanması, Yine Sosyal Belediyecilik alanında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak  onların dertleriyle ilgilenecek birimlerin yetersiz olması, Odunpazarı’nın bir çok bölgesinde yaşanan otopark sorunları, Odunpazarı Evleri bölgesinin dünya markası haline getirecek adımların atılmaması , Yine Odunpazarı’mızda yaşayan esnaflarımızın sorunlarına çözüm üretilememesi, Vatandaşlarımızın Belediyenin ilgili birimlere ulaşıp sıkıntılarını aktarmadaki zorluklar  gibi daha bir çok sorunların bulunduğunu gördük.

Bizler ‘Siyaset Yerelde Başlar ‘ anlayışı ve felsefesiyle yetişmiş bir teşkilat mensubu olarak ve ‘Önce Millet ‘ ilkesiyle hareket edecek bir Belediye Başkan aday adayı olarak Diyoruz Ki ‘GELİN ODUNPAZARIMIZI HEP BİRLİKTE YÖNETELİM, HEP BERABER ÇALIŞALIM’.

Bunun İçin En önemli Projelerimizden olan Belediye Meclisleri gibi çalışacak şekilde Mahallelimizden, Muhtarlarımızdan, Esnaflardan, STK’dan oluşacak istişare meclisleri oluşturup bu meclislerle Odunpazarı’mızın sorunlarını dinleyip hep birlikte çözümler üreteceğiz. Bu bölgede yaşayan her kesimin yönetimde de söz sahibi olmasını birlikte  sağlayacağız. Bu bölgede yaşayan insanlarımızın sorunlarını ilk elden dinleme ve çözüm üretme noktasında hep birlikte çözüm üreteceğiz. Bizler çok iyi biliyoruz ki Bölgemizde yaşayan insanlarımızın mutlu olması bizlerin mutluluğu olacaktır. Ayrıca her ay, ayrı mahallemizde mahalle sakinlerimizle buluşup ‘SİZİN MAHALLENİZDEYİZ’PROJESİ kapsamında mahalle buluşmaları yapacak, vatandaşlarımızın dertlerine sorunlarına ortak olup onların bizler gelmesini beklemeden bizler onlara gidip hep birlikte çözümler üreteceğiz.

Yine Odunpazarı’mızın bir çok bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projelerinin hızlı bir şekilde oluşması ve ilerleyerek modern , daha iyi yaşanabilir bir bölge olması bakımından gerekli girişimleri de süratle yerine getireceğiz. Ayrıca İmar uygulamaları bakımından  sorun teşkil etmeyen bölgelerde vatandaşlarımızın  kat artırımı beklentisini karşılayacak çalışmalarda bulunacağız. Bölgemizin bir çok yerinde otopark sıkıntılarını çözeceğiz.

Gençler bizim için en önemli değerlerimizdir. Onun için de gençlerle birlikte  Kitap okuma ve sohbet etme imkanı oluşturmak için Okuma Parkları oluşturacağız. Onların görüşlerini alacağız onları dinleyeceğiz. Sorunlarına çözüm üreteceğiz. Yine  gençlerimizin vaktini iyi değerlendirmesi için Etkin Belediye gençlik merkezleri kurarak onlarla birlikte bir çok sosyal, kültürel, etkinlik yapma imkanı oluşturacağız.

Bölgemizde yaşayan her küçük çocuğumuzun kreş imkanından faydalanabilmesi için Belediye Kreş Evleri oluşturarak her küçük çocuğumuzun küçük yaşatan itibaren yetiştirilmesi bakımından etkin kreş merkezleri oluşturacağız. Yine başımızın tacı Kadınlarımızın her alanda etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri merkezler oluşturacak onların vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilecekleri sosyal ve kültürel imkanları oluşturacağız.

Yine Odunpazarı Bölgemizde yaşayan ve Maddi imkanı iyi olmayan vatandaşlarımızın sosyal belediyecilikten etkin bir şekilde yararlanması adına onlara hızlı bir şekilde ulaşarak dert ve sıkıntılarına hızlı bir şekilde çözüm üretecek mahallelerimizde   ‘GELİN PAYLAŞALIM’ Projesi kapsamında hem belediyelerin hem de gönüllü vatandaşlarımızdan oluşan birimleri oluşturup onlara, bizler ulaşarak etkin bir şekilde sıkıntılarını çözecek çalışmalar yapacağız.

Bölge insanımızın daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşayabilmesi için mahalle yol bakımlarını ve düzenlemelerini, temizlik ,park ve bahçe düzenlemelerini ayrım gözetmeksizin daha elverişli şartlara ulaştıracağız. Mahalle sakinlerimizin spor yapma imkanına kavuşturacak alanları oluşturacağız.

Göz bebeğimiz , sevdamız olan Odunpazarı bölgesinin ticaretin merkezi olması noktasında Uluslararası Festivaller ve  Turnuvalar düzenleyerek hem Odunpazarı’mızı dünyaya tanıtacak hem de bölgemizi ticaret merkezi yapma noktasında çalışmalarımız olacaktır. Bunun için Dünyaya Mal olmuş Yunus Emre’mizin, Nasrettin Hocamızın, Hasan Polatkan’ımızın sesi olacak Uluslararası Projeler gerçekleştireceğiz.

Değerli yol arkadaşlarım Eskişehir’de yaşayan bir Odunpazar’lı olarak bu ilçeye en iyi hizmeti sunmak ve başarılı çalışmalara ve projelere imza atmak hayalimi gerçekleştirmek adına Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığına talip oldum. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Allah Nasip eder de bu güzide makama ulaşırsam İnşallah bir olacağız beraber olacağız hep birlikte güçlü olacağız. Hep birlikte Başaracağız. Bana vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder Saygılarımı sunarım. Allah yar ve yardımcımız olsun İnşallah"

Editör: TE Bilişim