Haber: Tuğba Koçal

MHP İl Başkanı İsmail Candemir yerel seçimlerde yapılması planlanan ittifaka ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Candemir Eskişehir’de değişimin şart olduğunu söyleyerek, “Yılmaz Hoca’ya teşekkür ediyoruz ama bir değişim gerekiyor” dedi. Candemir, MHP olarak taşrada 5 belediyeyi almak istediklerini belirtti.

MHP İl Başkanı İsmail Candemir, AK Parti sözcülerinin söylemleriyle yerelde yapılması beklenen ittifaka zarar verdiklerini ifade ederek, “Genel Başkanımız hafta sonu Kızılcahamam’da merkez yönetim kurulu üyeleri ve milletvekillerimizle bir kamp yaptı. Bu kampın ana gündem maddelerinden bir tanesi yerel seçimlerle alakalıydı. Milliyetçi Hareket Partisi 15 Temmuz sonrası Yenikapı ruhunu gayet güzel temsil etmekte ve arkasında durmakta. Bizim siyaset anlayışımız al ver ya da pazarlıklar üzerine kurulmaz. Milli menfaatler üzerine kurulur. Son günlerde ne yazık ki AK Parti sözcülerinin demeçleri bu ortaklığa zarar verir boyuta gelmiştir. O konuyla ilgili Genel Başkanımızın bir açıklaması oldu. Başkanımız ‘MHP hiç kimseye mecbur ve muhtaç değildir. Biz her şeyin farkında ve bilincindeyiz. Her ilden aday çıkarmak her partinin doğal hakkıdır’ açıklamasında bulundu. Bizim Yerel Seçimlerden Sorumlu Genel Başkanımız Sadir Bey, Özhaseki ile bu konuyu görüştükten sonra bazı AK Parti sözcüleri bunun gayri resmi görüşme olduğunu falan söylediler. Biz hiçbir gayri resmi görüşmede bulunmayız.  Bizim görüşmelerimiz resmidir, kapı arkası olmaz” dedi.

“BİZ CUMHUR İTTİFAK’INA TAKTİKSEL OLARAK BAKMIYORUZ”

‘Biz Cumhur İttifak’ına taktiksel olarak bakmıyoruz’ diyen Başkan Candemir, “Biz Cumhur İttifak’ına ülkenin menfaatleri açısından bakıyoruz. Bu bir pazarlık konusu al-ver konusu değildir. 24 Haziran seçimleri sonrasında bunu kamuoyu görmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi 3 bakanlık alacak şeklinde yorumlar olmuştu. Biz bu tip şeylere girmeyiz. Bizim önceliklerimiz farklı. Bunu herhalde yeteri kadar anlatamıyoruz. AK Parti kanadında bazı arkadaşlar bunu anlamak istemiyor. Bu işin temeli Yenikapı ruhudur. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılardır. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmelidir. Biz Cumhur İttifak’ı iradesine sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.  Candemir genel başkanlar nezdinde yapılacak olan görüşmenin ardından ittifak ile ilgili son kararın verileceğini aktardı.

ESKİŞEHİR’DE İTTİFAK OLACAK MI?

Başkan Candemir Eskişehir’de ittifakın olup olmayacağına ilişkin ise, “Eskişehir olarak büyükşehir statüsünde bir şehiriz. Eskişehir nezdinde bir ittifak söz konusu olabilir. Burada takdir genel başkanların ve genel merkezindir. Biz şuanda hazırlıklarımızı yapıyoruz. Genel merkezden gelecek direktiflere göre ittifak ya da kendimiz olarak seçimlere gireceğiz” dedi.

“BİR DEĞİŞİM GEREKİYOR ARTIK”

Eskişehir’de değişim olması gerektiğini söyleyen Candemir, “Sayısal çoğunluk olarak baksak, zaten tüm belediyelerin alınması söz konusu. İttifakın yaratacağı bir sinerji var. O çok da üst sıralara taşır. Eskişehir’in problemleri belli. Birinci problem trafik… İmar problemi var. Vatandaşa hizmet noktasında problemler var. Bunları aşmamız lazım. Bu şehir yaşanılabilir bir şehir. Bugüne kadar bu şehre hizmet eden Yılmaz hoca başta olmak üzere herkese de teşekkür ederiz. Biz şehir milliyetçisiyiz. Şehre kim hizmet ederse etsin saygı duyarız. Ama bir değişim gerekiyor artık. Bu problemlerin hal olması için eğer genel başkanları uygun görürse bu ittifakın vatana millete hayırlı olmasını diliyoruz. Hayırlı olacağına da inanıyoruz. Şer olan hiçbir şeyde MHP olarak biz olmayız” diye konuştu.

“İTTİFAK OLURSA BÜYÜKŞEHİR KAZANILIR”

İttifak olması durumunda büyükşehir belediyesinin kazanılabileceğini söyleyen Candemir, “Son seçimdeki olaylara ve ondan önceki seçimde iki partinin aldığı oylara bakarsak bu zaten açık olarak görülüyor. Uzun yıllardır CHP’li belediyelerin Eskişehir merkezde hakim olmasından dolayı da biraz sıkıntılar oluşmaya başladı. Bu şehir için kan değişimi gerekiyor. Olursa kazanılır. İttifak olmazsa sonucunu kestiremiyoruz. 24 Haziran seçimlerinde de görüldüğü gibi Anadolu kırmızı renkte olan tek il Eskişehir’di sarıya döndü. Bunun devamı yerel seçimlerde de olabilir” dedi.

“ESKİŞEHİR’İ PARTİMİZİN ÜRETKEN BELEDİYECİLİK

ANLAYIŞI İLE TANIŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Başkan İsmail Candemir açıklamasını şu şekilde devam etti:  “Biz genel merkezinde dışında hareket etmeyiz. Biz MHP olarak üretken belediyecilik anlayışını Eskişehir’de vatandaşımızla tanıştırmak istiyoruz. Çokta iddialıyız. Merkezde bir belediyeyi aldığımız takdirde. Bir sonraki seçimde gösterdiğimiz performansla 3 belediyeyi alırız. Bu kadar da iddialıyız. Ülkücü hareket büyükşehirlerde ve büyük ilçelerde aldığı belediyeleri kolay kolay vermez. Sebebi vatandaşa yapmış olduğu hizmettir. Eskişehir’i bununla tanıştırmak istiyoruz. Bu şehirde geçmişte AK Parti, CHP, DSP ve DP bir şekilde belediyeyi yönettiler. Biz hiç belediye idare etmedik. Eskişehir’i partimizin üretken belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak istiyoruz. İttifak olması durumunda aday belirleme sürecinde etkin olacağız. En iyi şekilde temsil edecek olan arkadaşı istişarelerle belirleyeceğiz. Seçim kazanmak çok önemli. Ama kazandıktan sonra vaatlerinizi de yerine getirmek çok önemli.”

“TAŞRADAKİ 5 BELEDİYEYİ ALMAK İSTİYORUZ”

“Bizim almayı planladığımız taşrada 5 tane belediye var. 2 senedir bu konuyla ilgili çalışma ciddi çalışma yapıyoruz. Kendimizi iyi anlattığımızı inanıyoruz. Tek başımıza da seçime girersek, taşradaki hedefimiz 5 belediyeyi almak. Bu konuda iddialıyız.”

8 VEKİLİN ESKİŞEHİR LOBİSİ OLUŞTURMASI LAZIM

“AK Parti il ve ilçe başkanlarıyla gayet sıcak ilişkilerimiz var. Bunlar nezaket içerisinde devam ediyor. Bu tüm siyasi partiler içinde geçerli. Bölücü terör örgütünün arka bahçesi olan partiler harici  partilere kapımız her zaman açık. Oturur konuşuruz. Önemli olan Eskişehir’in problemlerine çözüm bulabilmek. Eskişehir’in 7 tane milletvekili var. BBP Genel Başkanı Sayın Destici’yi de sayarsak 8 tane vekilimiz var. 8 vekilin Eskişehir lobisi oluşturması lazım.”

ESKİŞEHİR’DE İTTİFAK GÖRÜŞMESİ OLMADI

“İttifak ile ilgili şuanda bir görüşmemiz yok. Genel başkanımızdan herhangi bir talimat olmadığı için. Yerel seçimlere tek başımıza girecekmişiz gibi hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Startını vereli çok oldu. Teşkilatlarda bir kan değişikliğine gidiyoruz.”

Editör: TE Bilişim