BBP Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılmasına destek verdi.

Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal, "Belediye başkanlığı makamı ancak halka hizmet için vardır. Mevzuatta olmayan 'eşbaşkanlık' gibi adımlar, 'Ben yaparım olur' usulleri ile teröre yardım ve yataklık makamı değildir" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bozbal, şunları söyledi:

“31 Mart Yerel Seçimlerinde Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen isimlerin seçildiği günden itibaren terör örgütü ile aralarına mesafe koymadıklarını belirterek, "Terörü sevdirici tavır ve davranışlarından vazgeçmeyen, talimatları direk Kandil'den alarak terör örgütüne destek veren, şehit yakınlarını da işten çıkaran kişiler Türkiye Cumhuriyeti Belediyelerinde Belediye Başkanlığı yapamaz.

Siyasi bölücülerin partisine mensup belediyelerde hem teröristlerin istihdam edildiği hem de teröre her türlü maddi ve lojistik desteğin de verildiği herkesçe malum olduğunun devletçe de tespit edildi.

 Demokrasi bulutu altında teröre  destek verenlere  hatırlatırız; hainin, bölücünün, teröristin bu ülkede değil demokratik hakkı, var olma hakkı dahi yoktur. Biz hoşgörüyü de merhameti de adaleti de iyi biliriz. Lakin polisimizi askerimizi, çocuklarımızı alçakça şehit edenlere, ayakta alkışlayanlara ve gelecek planlarını alenen finanse etme çabasındakilere müdahale ederken de gözümüzü kırpmayız,bu konuda kimseye hesap vermeyiz. Devletimizin bütünlüğü ve bağımsızlığına yan gözle bakılmasına asla izin veremeyiz.   Teröristlerin hainliğine aldanmış, sindirilmiş, korkutulmuş, Vatanımızın her karesindeki masum vatandaşımız Türk Devletinin koruması ve güvencesi altındadır. 

Hükümet bunu görmezden gelseydi asıl o zaman hata yapmış olurdu. Terörle mücadeleyi ve hizmeti önceleyerek demokrasiye, hukuka, hakka, vicdana uygun olarak yapılan bu uygulama üzerine kayyum  atanan bölgede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim."

Editör: TE Bilişim