ABD Temsilciler Meclisi’nde Ermeni Soykırımı iddiası ile  sunulan tasarının kabul edilmesine İYİ Parti Eskişehir İl Başkan vekili Neşat İlhan,Türk Devleti'nin, Türk milletinin aleyhine kullanılmaya çalışılan bu kararı “münasebetsizlik" olarak yorumladı.

Osmanlı döneminde 1,5 milyon Ermeni'nin öldürülmesinin kınandığı belirtilen kararın hukuki bağlayıcılığı olmadığını ifade eden İlhan,

“Biz diyoruz’ki!

‘Orta Asya'da Bilge Kağan'ın kurduğu devlet ile Atatürk'ün Anadolu'da kurduğu devlet arasında bir fark yoktur’

Bizim için ‘Türk Devleti'nin ve Türk milletinin aleyhine kullanılmaya çalışılan bu karar münasebetsizliktir. Yüzyılın başında cephe gerisinde devlet aleyhine iş tutmuş Ermeni çeteleri ve bunların destekçileri ile ilgili bir tehcir kararı alınmıştır. Bugün ABD dahil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sıkıştırmaya teşebbüs etmiş her alçak girişime karşı sözümüz alenen şudur; kendi vatanımızda, kendi milletimizin ve devletimizin yaşaması için yapılabilecek her türlü fedakarlığı yapma kararlılığımızla bu topraklardayız. Biz devleti ve milleti yaşatma iradesiyle kendi anne babalarından vazgeçmiş bir milletin çocuklarıyız.

Biz yüzyılın başında devletimizin ve milletimizin aleyhindeki tavra tehcir kararı aldık. Tehcir meselesini uluslararası boyut kazandıracak şekilde devletimizin aleyhine çevirmeye çalışılan, tehcir kararımızı sözde soykırıma dönüştürmeye gayret eden herkes bilsin ki biz vatanımızı aynı hassasiyetle bekliyoruz. Çocuklarımıza Enver, Cemal ve Talat ismini verme kararımızla buna mukabele ediyoruz. Eğer bu münasebetsizlik devam ederse tüm cihan bilsin ki kız çocuklarımızda dâhil herkese Talat ismini veririz’ dedi.

 “Bu topraklarda Mustafa Kemaller, Enverler Talat’lar bitmez. Göl yerinden su eksik olmaz. Türk Milletinin hamiyetli evlatları bağrından sökün eder gelirler” diyen  İYİ Parti Eskişehir İl Başkan vekili Neşat İlhan şunları söyledi:

“13 Kasım da Amerika Birleşik Devletlerine gitmesi planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şayet ziyaret gerçekleşirse ABD Başkanı Donald Trump'ın mektubunu kameralar önünde bizzat kendisine iade etmesini istiyoruz.

 Kırmızı şimşeklerin durumu Eskişehir’e yakışmıyor

Türkiye Futbol Federasyonu birinci ligde tutunma mücadelesi veren kırmızı şimşeklerin durumu Eskişehir'e yakışmıyor.

Yıllardır yapılan ihmaller neticesinde takımımız yaklaşık 200 milyon TL'lik borç yükü ile karşı karşıyadır. Bu ağır borç nedeniyle futbolculara ödeme yapılamamakta olup,  adeta kulüp maddi olarak kilitlenmiş durumdadır.

Basında yer alan haberlerde futbolcuların alacakları ödenmediği için son 2 antrenmana çıkmamaları da durumun vahametini açıkça ortaya koymaktadır.

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Osman TAŞ ve yönetimi 01 Kasım 2019 günü istifa etmiş olup, Kulüp tamamen sahipsiz bırakılmıştır.

Yönetim değişiklikleri ile sorunun çözüme ulaşamayacağı görüldüğü gibi, son bir yıl içerisinde yapılan yönetim değişiklikleri de bu sorunlara çare olmamış, kulübün borcu azalmadığı gibi daha da artarak devam etmiştir.

Eskişehir sporumuzun hak ettiği Süper Lig'de yarışır hale getirmek için başta Eskişehir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm hemşerilerimizi Eskişehirspor'u kurtarmak için birlikte olmaya ve her türlü fedakârlığı yapmaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim