Mahmudiye’de, 1 Haziran 2014’te yenilenecek olan Belediye Başkanlığı seçimleri için ilçede düzenlenen mitingde Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, bir konuşma yaptı. Büyükerşen geçen hafta sonu Mahmudiyelilere vaatlerde bulunan Melih Gökçek’in yolunu şaşırdığını belirterek, “ Ankara Haymana ile Mahmudiye’yi karıştırdı galiba, Gökçek’in Mahmudiye’ye hizmet getirme yetkisi yok. Mahmudiye’yi biz ‘en yaşanabilir ilçe ‘ haline getireceğiz “ dedi.

 Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mahmudiye’de 1 Haziran 2014 Pazar günü yenilenecek olan Belediye Başkanlığı seçimleri için düzenlenen mitingte konuştu. CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Eskişehir eski Valisi Sami Sönmez, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ında katıldığı mitingte Büyükerşen, ilçeye gelip vaatlerde bulunan Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e cevap verdi.

 Mahmudiye’ye geçtiğimiz hafta sonu gelerek AKP mitinginde konuşan ve Mahmudiye’ye hizmet getireceğini söyleyen Melih Gökçek’e seslenen Büyükerşen, “ Yolunu şaşırmış. Herhalde Mahmudiye’yi, Haymana zannetti. Yol yapacağım, doğalgaz getireceğim demiş. Mahmudiye’ye hizmet getirmek senin yetkini aşar. Mahmudiye’ye sadece Eskişehir Büyükşehir Belediyesi hizmet getirir. Biz Mahmudiye’yi ‘yaşanabilir en iyi ilçe’ haline getireceğiz. Biz hizmete çoktan başladık, elimizdekilerle yolları yaptık. İsmetpaşa Mahallesinin içme suyunu problemini çözdük. Melih Gökçek’in geçmişe bağlı benimle baş edememe problemi var” şeklinde konuştu.

AKP’nin yıllarca Mahmudiye’ye hizmet getirmediğini hatırlatan Büyükerşen, “Sizin elinizdeki, at yetiştirme gibi bir değerin satışlarını Karacabey’e götürenler de bunlar. Doğalgazı, Esgaz’a baskı yaparak, mutlaka Mahmudiye’ye getireceğiz. Bunlar bizim yapmaya başladığımız hizmetleri, kendileri yapmış gibi göstermeye çalışıyorlar” dedi.

Editör: TE Bilişim